Most fogok érettségizni és rám férne egy kis segítség a főiskolák világáról. (BGE, KJF, Metropolitan). Gazdálkodási és menedzsment szakról, távoktatásròl vélemény?
A legtöbb tantárgyból 3-as vagyok, szóval nem számítok valami jó tanulónak. A matek a gyengepontom (2-es 3-as között), angol és német pedig az erősségem. Van egy közép es egy emelt német érettségim is(5-ös). Első kérdésem: Végem lenne a gazdálkodási és menedzsment szakon ilyen gyenge matek tudással?
2.: Melyik iskola gazdálkodási és menedzsment szakàt ajanlanàtok? Miért?(KJF,BGE,Metropolitan?)
3.: Vélemény a BGE távoktatásàról?
4.: Lusta és középiskolában közepesnek számító diákoknak van esélyük "túlélni" bukás nélkül a főiskolát?
"Ezek a cégek jellemzően 1-1 hallgatót vesznek fel a Metropolitanról"
Hazudozol.
Te hazudozol. Az adatok úgy vannak ahogy írtam.
A metropolitan nagyon gyenge még, de az igaz, hogy nem a leggyengébb az országban.
Hányan tanulnak a metropolitanon? ÉS hányan a BGE?
Hány államis van a metropolitanon? És hány a BGE-n?
Hány államis ponthatárt elért hallgató van a metropolitanon? És hány a BGE?
Nagyon gyenge a képzésetek a BGE-hez képest, és duális oktatásban a legjobb hely a BGE. De a hagyományos képzésben is egyik legjobb hely a BGE a Corvinus mellett. Ti még említésre se vagytok méltók, semmilyen mutatóban sem. Nincs eredményetek semmi.
# 23
Először is, nem Metropolitanos vagyok, Külkerre jártam, aztán jelentkeztem át BME-GTK-ra, és életem egyik legjobb döntése volt.
Én mindenkit lebeszélek, aki BGE-ben gondolkozik, kivéve, ha számviteles akar lenni.
Hányingerem volt az ottani emberektől, a te stílusod kiválóan mutatja az ottani emberek jellemét. Aki odament, egyáltalán nem tanulni akart, nem érdekelte a közgazdaságtan, csak jó fizetést akar.
Hódi Pamela színvonalú gold digger lányok, focista ecsetfejű fiúk, a minimum ponttal való bekerülés eredménye
A színvonalt is csökkentették emiatt, hogy a lemorzsolódás csökkenjen.
Az oktatás borzasztó. 1 év alatt ezt tapasztaltam...
Molnár Sándor féle követhetetlen, színvonaltalan matek órák. Minimum 70% Bukott, és nem azért, mert nehéz, hanem mert nem tanít normálisan.
Tick Andrea féle számítástechnika(ami az egyik legfontosabb készség a munkaerőpiacon), statisztika 0 színvonalú oktatás.
Sokszor 10 éves könyvéből tanulunk.
A BME-n más volt a helyzet, látszott a curriculum-on, hogy a képzés próbálja felvenni a nemzetközi gazdasági képzések színvonalát, trendjeit. Tanultunk a Big Datáról, Adatbányászatról vagy az R programozási nyelvet, amit szintén rengeteg cég kér. A több féléven át tartó projektfeladatról ne is beszéljünk.
A Metropolitanról szóló vádjaidra annyit tudnék mondani, hogy a barátnőm jár oda, és meséli, hogy mennek céglátogatásokra, meg statisztikán is már programokkal kell beadandót csinálniuk, szóval gyakorlatorientáltságra megy a suli nagyon. Így külső szemlélőként értelmesebb intézmény már most, mint a BGE. Persze a presztízs az már más dolog, ha a BGE holnaptól nem csinálna semmit, jó pár évig akkor is a toppon maradna országos szinten, mert 160 éves egyetem. Ez nem jelenti, hogy jó az oktatás színvonala.
AZ állami helyeket a költségtérítéses egyetemeken meg az állam szüntette meg, nem tudom, hogy hogyan jön ez ide. CEU-n sincs állami hely, ne mondd azt, hogy a BGE jobb, mint a CEU. Sehol sincs.
Hallgatói létszám meg fele annyi, mint a BGE-n. Azért ez elég félelmetes annak a tükrében, hogy az egyik 15 a másik 160 éves egyetem, nem? Gondolom közgazdászként van tudomásod az exponenciális trendekről? Vagy csak valami önjelölt BGE védelmező vagy, aki nem is jár oda? Számolgass kicsit.
"Nincs eredményetek semmi."
BGE-nek sincsen semmi eredménye, nem kutató-egyetem.
A magyar felsőoktatás nem véletlen 0 nemzetközileg.
Hármas volt a legrosszabb jegyem, egy pótpótom sem volt 1 év alatt, de az tény, hogy a BME-GTK-sok átlagfizetése magasabb, mint a bgf-eseké, meg az is, hogy nem tanultam ott semmi használhatót.
Miért zavar téged ennyire, hogy ki mit mond a BGE-ről, amikor nem is oda jársz? Te megint az a hülye, közoktatásos troll vagy, aki egy időben a ZSKF-el, aztán a BGE-vel trollkodott. Nem jársz te sehova, még a Kodolányira sem vennének fel.
A BME GTK jobb mint a CEU?
A metropolitam ( MET , METU ) jobb, mint a CEU?
Biztos, hogy nem!
A BGE-seknek magasabb az átlag fizetése és a cégek részéről a megbecsültsége, mint a BME GTK-soknak, meg a metropolitanosoknak (de ő róluk nem is beszélve), pont azért mert akik nem tudják teljesíteni a BGE-t és csak 3-as tudnak összeszedni néhány tárgyból, a BME GTK-ra mennek át, ahogy fentebb s olvasható. Tehát a bGE jobb, mint a BME GTK szerintem.
# 24
Ennél jobban le se lehetne írni a dolgot..
Annyira túl van sztárolva ez a szutyok szépségkirálynő-képző BGE, hogy az valami hihetetlen...
4 osztálytársam ment tovább a BGF-re még anno
abból 3 otthagyta a francba.
A metropolitan a BME GTK-nál jobb csak.
A BGE az Európa legelismertebb alkalmazott tudományok egyeteme. BGE KVIK a rangsorban BME GTK-t is megelőzi. Tehát a BGE-nek nem versenytársa a BME GTK.
Az IBS-re már felfigyeltek nemzetközi szinten is, a BGE-re nem. A Metropolitan meg az IBS útjára lépett.
Sőt, a Metropolitan által kiadott Coventry diploma előrébb van sorolva, mint az IBS által kiadott Buckingham diploma.
A BGE nincs sehol sem az Anglia Ruskinnal. Megy le a süllyesztőbe folyamatosan.
Nem véletlen, az állam leépíti az oktatásra szánt pénzt, a magániskolák ideje jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!