Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felsőoktatási kérdés! A...

Felsőoktatási kérdés! A tavalyi ponthatárhoz képest 1-el több pontom van. Szerezzek még pluszba nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Van egy okj-s képzésem, de több lenne a pontom, ha lenne egy nyelvvizsgám, csak a szóbeli hiányzik, de eléggé előröl kellene kezdenem, évek óta nem tanultam. Elég rá ennyi hónap, hogy májusig megcsináljam?
2017. jan. 6. 08:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Én mindenképpen megpróbálnám, vesztenivalód nincsen (maximum a vizsgadíj), főleg hogy csak szóbeli rész kell még, egy nyelvvizsga amúgy is mindig jól jön.

Ráadásul így benne van a pakliban, hogy 1-2 ponttal csúszol le a szakról, mert simán emelkedhet tavalyhoz képest.

2017. jan. 6. 09:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Újrakezdőként simán sikerülhet. FOgadj magántanárt, ha anyagilag megteheted. :)

Mindenképp megéri megcsinálni a nyelvvizsgát. Hajrá!

2017. jan. 6. 09:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Tényleg szerintetek ennyi év kihagyás után sikerülhet szűk 5 hónap alatt?

7 éve 3-szor mentem neki a szóbelinek, mindig 1-2 pont miatt maradtam le.

Magántanárt természetesen fogadnék. Egyedül nem menne :D

2017. jan. 6. 12:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Próbálkozz TELC-cel. Ott nagyon egyszerű a szóbeli. Vagy a hallásértés részével van problémád?

Amúgy mindenképp próbáld meg, mert ha a nyelvvizsga nem is lesz meg, akkor is fejlődsz.

2017. jan. 6. 13:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Igazából mindennel :D :D

Kb. 7 éve csináltam az irásbelit, azóta elő se nagyon vettem :/

A beszéd részével is vannak hiányosságok nem kicsit.

Én a Bme-t néztem, de majd rákeresek a Telcre is, igazából olyat szeretnék, ahol a vizsgáztatóval kell kommunikálni és nem vizsgatárssal.

2017. jan. 7. 13:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor a Telc nem neked való. :/
2017. jan. 7. 15:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Én az Origó szóbelit ajánlom. Igaz, én 2 éve tettem le, nem tudom, hogy azóta változott-e valami.

Szerintem egész könnyű volt. A vizsgáztatóval kell beszélned, és csak egy képleírás, egy szituáció és egy kis beszélgetés van. A hallott szövegértés pedig mindenhol szerencse kérdése. Magántanárral szerintem biztosan menni fog. Sok sikert. :)

2017. jan. 14. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!