Szegeden mit tanuljak?
Én is az adott intézményben tanulok. Egyedül akkor ajánlom a BTK-t, ha rengeteget szeretsz olvasni, mert szerintem ez minden szakon ezen a karon szükséges ahhoz, hogy valamennyire tudd követni a dolgot.
Idegennyelv szakot akkor éri meg kezdeni, ha nagyon nagy a tudásod, és érdekel az adott kultúra. ezek együttese sem feltétlen jelenti azt, hogy a kiírt 3 éven belül elvégzed, utána pedig meglátásom szerint mindenképpen szükséged lesz mesterre, mert az alap diploma soványka, jó persze el lehet menni magántanárnak meg stb, de nem életbiztosítás.
Amennyiben angolt kezdesz mégis, akkor jó tudni, hogy hetente elég sok leadandóval, házival fogsz találkozni (nem néhány oldalról van szó) de végülis ezek letudhatóak simán, ezek mellé még zh-zol hetente valószínűleg.
Specializációkra szakon belüliekre van lehetőség (business English vagy fordító tolmács)
Minorként tudsz fölvenni magyar szakot pl, ahol mivel "finn-ugor" tanszék, no ott valószínűleg lehet fölvenni finnt (ebben nem vagyok biztos) Lektorátusi nyelvórán tudsz még fölvenni finnt. Szakként, minorként tutira nincs, viszont gondolom pl magyar szakon indulva van finnes kult-óra
Olasz van, főszakként és minorként is lehet "romanisztika" alatt leled meg az infókat róla. (spanyol,francia, olasz szak ezen a címszón megy)
Arab: egyiptomi arabra van lehetőség (ez az a dialektus amit az összes arab megért, kulturális okokból), csupán mint óra. Két helyen tanítanak hivatalosan arabot az országban, az egyik az ELTE (ott van arab szak) Itt szegeden csupán óra, 3 éve tanulom kb. teljesíthető, jó a tanár, a nyelv érdekes, és akkor ajánlom, ha tényleg érdekel. Egyébként a nehézségek láttán valószínűleg az emberek java ott hagyná simán. Mindenesetre nekem bejött.
Összegezve: elszántság, sok akaraterő, meglévő tudás szükséges mindhez, és megtalálni mire, hogyan van lehetőség.
négyes voltam, ötösre reakció:
jövő évtől elvileg már nem lesz business english, fordító-tolmács spec, illetve anglisztika/amerikanisztika szakirány sem lesz különválasztva. Ahogy ismerem a tanárokat, kinézem belőlük, hogy mivel jó a rendszer, megtartják valahogy, de attól még kérdéses a helyzet jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!