Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemre készülök, hova tovább?

Egyetemre készülök, hova tovább?

Figyelt kérdés
Áldás, békesség! Bár még csak 9. osztályba járok, úgy gondolom, ideje elkezdenem gondolkodni a továbbtanuláson. Engem a patológia, a sebészet, valamint a traumatológia érdekel. Legjobban Szegedre szeretnék menni, de nem tudom, akad-e ilyen kar. Tehát a kérdésem az, hogy hol tanulhatok tovább ilyen témában? Kérem, értelmes válaszokat tessenek küldeni. Köszönöm. :)

2017. jan. 3. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Ehhez általános orvosi szakra kell jelentkezned, ami 6 év, utána van a rezidens képzés, ahol úgymond szakosodhatsz. Szegeden pont van orvosi képzés, úgyhogy ez nem gond. Ha ebbe az irányba szeretnél továbbmenni, akkor a biológia, fizika, kémia tárgyakat tanuld nagyon, mert oda se bekerülni, se bennmaradni nem egyszerű, viszont nem is lehetetlen. Sok sikert hozzá :)
2017. jan. 3. 17:23
 2/6 anonim ***** válasza:

jól mondja az előző is orvosira kell jelentkezni ami 6 éves

én inkább javaslom a kémia-biosz párost, mivel a kémia sokkal többet kell majd lásd orvosi kémia, biokémia tantárgyak

a fizika utólag könnyebben megtanulható(persze nem árt ha abból is tudsz valamit persze)

2017. jan. 3. 19:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Én pont fordítva hallottam, hogy azoknak volt könnyebb, akik biosz-fizikával mentek, mert a kémia tanulhatóbb volt. De mivel ez nem saját tapasztalat, ezért írtam mindhármat.
2017. jan. 3. 22:26
 4/6 anonim ***** válasza:

nekem ez saját tapasztalat

én biosz-kémiával jöttem mivel ezek érdekeltek és jó is voltam belőlük

a fizika sosem érdekelt különösebben, de azt látom hogy viszonylag alapokat kérdeznek, szükség van egy jó középiskolai könyvre és a 0-ról is meg lehet tanulni 4-es-5-ösre

akik nálunk fizikával jöttek(és mellette nem tanultak részletesebben kémiát) azok vért izzadnak a kettesért

mivel az ami a kémiánál gyakorlatilag csak úgy ragad az emberre ha foglalkozik vele,gondolok én itt a kémiás gondolkodásra nem feltétlen tanulható, így pedig egy nagy katyvasznak tűnhet a kémia

így vannak most az én csoporttársaim is

2017. jan. 3. 23:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Még az lenne a kérdésem, hogy az egyetem utáni "technikum" milyen hosszúnak bizonyul?
2017. jan. 4. 17:35
 6/6 anonim ***** válasza:
5 év általában a szakvizsga
2017. jan. 4. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!