Szerintetek igy van esely bejutnom az egyetemre? (Tobbi lent)
Tehat a nemzeti kozszolgalati egyetemre szeretnek jelentkezni. Az emelt szintu erettsegim tesibol lesz. A felvi.hu-n kiszamoltam, hogy osszesen mennyi pontom lenne ha az erettsegik ugy sikerulnenek ahogy beirtam. (60%,70%,40%,75%,60%emelt +50pont.) Es egy nyelvvizsgat is hozzaszamoltam +beirtam az evvegi jegyeimet.
Osszesen kb 290pont jott ki ami nagyon keves ezert olyan szakokat neztem ahol ez alatt van a ponthatar.
Na de a kovetelmenynel a tesi nincs ott. Szoval akkor a tesi emelt nem is szamit? Mert ha pontszamitasnal bejelolok egy olyan szakot es tesi emelt van beallitva akkor irja, hogy elegendo a pont. Ha a tesit nem fogadna el (ami nelkul nem lenne eleg) akkor is ezt irna?
Mert masbol mar nem tudok emeltezni es tesivel sok helyre nem lehet menni. Koszi a segitseget.
az emeltért akkor kapsz + pontot, ha olyanból emeltezel, amit az egyetem kér. ha a tesi nincs a beszámítható tárgyak közt, akkor nem kapod meg a + 50-et rá. 280pont alatt nem vesznek fel sehova.
ez egyébként nagyon kevéske pontszám, ilyennel nagy valószínűséggel szenvedés lenne az egyetem.
Esetleg valami olyan szakma ami valóban érdekel? szakmával is lehet jól keresni ha jó vagy benne.
Ezt a kepet adta ki mikor tesi emelttel szamoltam, de kozben a. Kovetelmenynel magyar, matek, tori van. Szoval nemtudom fog e szamitani a plusz 50pont.
mert ha kinyitod a szemed, akkor talán észre is veszed hogy a tesi 50 pontját nem számolta bele, mert nem jár.
Oda lenne írva a plusz pontokhoz +50 pont ha járna..
lehet tényleg nem kéne erőltetni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!