Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak hangosan tudok tanulni....

Csak hangosan tudok tanulni. Kollégiumba mennyire nagy baj adódhat ebből?

Figyelt kérdés
Amióta ismerem magamat csak hangosan tudok tanulni.Példaként mondjuk van egy vázlat kémiából.Én ezt csak úgy tudom megtanulni,hogy hangosan elkezdem olvasni a vázlatot és végül ilyen versszerűen tudom.Magolásra hasonlít,de megszoktam valamit jegyezni ezekből hosszútávra is.Meg végül órán is figyelek aktívan,tehát a fontosabb dolgok azért megmaradnak a fejemben:) Még csak nyolcadikos vagyok és gimibe még az én városomban fogok menni,tehát itt még nincs gond,mert otthon tudok tanulni.Viszont egyetemhez már más városba kell menni,és ott valszeg kolesz lesz.Mennyire lehet koleszban ilyen módszerrel tanulni?Van valami megoldás?Pédául albérlet vagy lassan átszoktatni magamat más módszerre stb. Tudom,hogy messze van még az na de én mindig előre szoktam gondolkozni :D

2017. jan. 2. 10:22
 1/1 anonim ***** válasza:
Én is így tanulok, és egyetemi kolis vagyok. Egyetemen akkora anyag van hogy így nem tudod majd megtanulni, mert rengeteg időbe telne... hétköznapokon általában nem is kell nálunk hatalmas anyagrészeket megtanulni, inkább feladatoka, beadandókat elkészíteni, jegyzetelni tk-t stb. A nagy anyag tanulása hétvégére vagy vizsgaidőszakra marad, amikor otthon vagyok, így asaját szobámban nyugodtan tudok tanulni, senkit nem zavarok. Amúgy sok koliban van tanulószoba, ahol ha nincs senki akkor tanulhatsz hangosan is akár.
2017. jan. 2. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!