Anglisztika/amerikanisztika szakokkal kapcsolatban kérdés?
Figyelt kérdés
Pályaválasztás előtt állok, és gondolkozok rajta, hogy anglisztika vagy még inkább amerikanisztika szakra jelentkezzek. Mindig is érdekelt az angol nyelv és (elsősorban az amerikai, nem a brit) kultúra. Ha jól értem 2 év anglisztika alapképzés és 3 év amerikanisztika mesterképzés után lesz belőlem Amerika-szakértő (amerikanisztikus?) Elsősorban az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék elhelyezkedni ilyen végzettséggel, illetve el tudnék-e egyáltalán helyezkedni? A fizetés se lenne utolsó szempont, szóval értékelném, ha valaki fel tudna világosítani ezzel kapcsolatban (gondolom, hogy több pályán is el lehetne helyezkedni vele, de egy hozzávetőleges minimum/maximum keresetet tudnátok mondani?) Még azt is értékelném, ha valaki mesélne magáról a szakról, hogyan zajlik a képzés?2016. dec. 9. 21:19
11/12 anonim válasza:
Nem tudom, te hova jársz, de nekünk vannak Amerikához kapcsolodó kötelező tárgyaink is, ELTE-s vagyok. Amerikai irodalom pont nincs, de szabad kreditnek fel lehet venni, és máris van. Ezt a kiszállási lehetőséget nem egészen értem, de nem vitatkozok. Nyilván hamarabb el lehet végezni egy amerikanisztikát, kedves kérdező, ha csak az érdekel, akkor mindenképp oda jelentkezz. Viszont az elhelyezkedésről is érdeklődtél, és szerintem egy tanári diplomával az valamivel könnyebb.
12/12 anonim válasza:
Jaaaa, én sem szeretnék vitatkozni, nyugi. Én is csak arra szeretnék rávilágítani, ha amerikanisztika, akkor anglisztikával jobban jár, de tanári szerintem is jobb.
Amúgy EKE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!