Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kisképző vagy rajz szakos gimi?

Kisképző vagy rajz szakos gimi?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem tudom, hogy a Kisképző lenne ideálisabb számomra, vagy netalántán Gimnáziumot kellene választanom rajzszakkal. Rajztanár szeretnék lenni, már néztem ki gimnáziumot, de nem tudom utána mi legyen. A Kisképzővel előbb elhelyezkedhetnék (gondolom), de a gimi amit kinéztem elég csábító. Megírnátok, melyikkel boldogulnék könnyebben, és a kisképzőben milyen a hangulat? Köszönöm előre a válaszokat.

2016. dec. 3. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem az a kombináció a legjobb ha jó gimibe jársz (ami felkészít egy jó érettségire ami elég ahhoz hogy bekerülj a felsőoktatásba) és mellette rajziskolába vagy rajztanárhoz jársz. A kiképzővel ez a gond hogy a nem művészeti tárgyakat elég rossz színvonalon oktatja és rajzilag se ad annyival többet mint egy jó rajziskola. Nem hiszem hogy előbb elhelyezkednél el a kisképzővel, akármit is értesz elhelyezkedés alatt.
2016. dec. 3. 20:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, én is így gondolom.
2016. dec. 3. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a tanár szakma lenne a cél, hanem egy művészeti állás, akkor a Kisképzőt mondanám, így viszont az első válaszolóval értek egyet.
2016. dec. 3. 21:13
 4/7 anonim válasza:
64%
Èn kisképzős vagyok, és az előttem válaszolók rosszul tudják, mert a kisképző SZAKGIMNÁZIUM lett= szakma+gimnázium. Ha így lebecsülöd ne menj oda. Amúgy csak azok kerülnek be akik nagyon jól rajzolnak.
2016. dec. 6. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem azt kellene átgondolnod,hogy milyen típusú iskolában szeretnél rajztanár lenni.Ha általános iskolában gondolkozol vagy egy átlag gimiben akkor elég egy sima rajztanári diploma,de a művészeti iskolákban ,egyetemeken művésztanárok tanítanak ,ami azt jelenti ,hogy képző vagy iparművészek alapvetően és a tanári diploma egy plusz.Ami a rajziskolákat illeti vannak felvételi előkészítőik ahol kimondottan a művészeti egyetemek felvételiére készítenek fel alkalmanként 4-5000ft ért. Egyébként aki biztosra vagy majdnem biztosra akar menni annak ajánlott a Kisképző mellett is járnia.Ami a tanítás színvonalát illeti a Kisképzőben is mennek a legjobbak emelt szintű érettségire tizedikben pl angolból.Tájékozódj és ne dőlj be a sztereotípiáknak.Sok sikert!
2016. dec. 8. 07:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Az első hozzászólónak nem sok rálátása lehet a Kisképzőre. Heti 7-8 rajzóra és ugyanennyi szakma... szerinted nem ad többet, mint egy rajzszak? Ráadásul oda csak olyanokat vesznek fel, akik egy igencsak magas szinten már tudnak rajzolni és ezt bizonyították a felvételin, így mindenki ugyanarról a szintről indul. És már nem csak magyarországi iskolákból jönnek, hanem aki csak néhány pontot el tud érni a magyar központin és igazán tud rajzolni, annak is sikerült már bejutni. Mivel a képző az egyetem gyakorló iskolája, több szakon egyetemi adjunktusok oktatnak. Külföldi egyetemekről cserediákok jönnek a Kisképzőbe tanulni, egyetemről!!! Ami a közismereti tárgyakat illeti, az állam az aki tönkreteszi a szakközépiskolai képzést ezzel az új rendszerrel, még könyvet sem kapnak sok mindenből, mert ők úgyis szakmát tanulnak. De ha képzőművészeti egyetemre akarsz továbbmenni, arra a Kisképzőből 90% az esélyed. Döntsd el, hogy tanár akarsz lenni vagy művész ;-)
2016. dec. 9. 08:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Régi poszt, de azt mégis hozzátenném az előzőekhez, hogy a gimnázium + rajziskola, rajztanár kombónál elég rendesen zsebbe kell nyúlni a rajztanuláshoz. Már egy rajziskola is havi tizenezer Ft, hogy egy rajztanár óradíjáról ne is beszéljünk. Szóval azért ezt is vegye számításba, aki ilyesmin gondolkodik.
2019. ápr. 24. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!