BME járműmérnöki szakán mekkora hangsúlyt fektetnek az autókra?
Figyelt kérdés
Tetszik a járműmérnöki szak azon belül is a légi közlekedés szakirány és a járműmechatronika, de úgy kifejezetten nem érdekelnek az autók, nem vagyok az az autómániás. Így érdemes neki vágni? ( Másik kérdés: itt Magyarországon a légi közlekedés szakiránnyal mekkora esély van az elhelyezkedésre?)2016. nov. 28. 16:26
1/4 anonim válasza:
Járműmérnök hallgatóként és autómánként sajnos azt kell mondanom, hogy nagy a hangsúly, mivel az az "elsődleges". A kikerülő diákok nagyobb része autókkal fog foglalkozni, ezért egy példánál pl. autós példákat fognak mondani, de többnyire előhoznak más példákat is, mondjuk anyagfáradásnál előjönnek a repülők és hajók is. Ha ez érdekel, kezd el, majd szakosodásnál mész a repülők irányába. Én nem ajánlanám viszont a BME-t. Nagyon jó egyetem, jelentkeztem én is, fel is vettek volna, de megváltoztattam a sorrendet. Inkább Győr, sokkal gyakorlatiasabb, kevésbé stresszes, kevésbé várják el tőled a véráldozatot a tanárok. Rengeteg BME járműmérnökis jött át hozzánk, mert egyszerűen irreálisak az elvárások a leadott anyaghoz képest. Úgy hullanak ki onnan az emberek, hogy rossz nézni. SZE sem egyszerű, de a tanárok általában segítőkészek és nem azon vannak, hogy te még egy félévet ott tölts az egyetemen.
2/4 anonim válasza:
Egyébként BME-n a közlekedésmérnöki kar, ahol a járműmérnöki szak van, még BME-s viszonyok között is rohadt barátságtalan :D
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat, BME nyílt napon voltam múlt héten, és a járműmechatronika nagyon megtetszett, most ebben gondolkodom. Máshol is olvastam már ezt, kifejtenéd bővebben? :)
2016. nov. 30. 18:04
4/4 anonim válasza:
A szakirányodig nem fogsz autókkal találkozni, hanem szinte csak vonatokkal és bizony borzasztó lesz.
A járműmechatronika szakirány jó (lesz most már, eddig kicsit szedett-vedett volt), de addig végig kell szenvedned olyan alapozó és általános tárgyakat, hogy az életkedved is elmegy. Én inkább a GPK mechatronika szakot ajánlanám, igaz oda nehezebb bejutni.
És nem, a végzett járműmérnökök nagy része egyáltalán nem biztos, hogy járművekkel fog foglalkozni. A legnagyobb kamu, ami a nyílt napon megy a KJK színei alatt, főleg hogy többnyire éveket csúszó, nem feltétlenül a legjobb hallgatók promózzák a kart....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!