Mennyi esélyem lenne bekerülni az MTF-re? (bőven lent)
19 éves lány vagyok. 4 évesen elkezdtem néptáncolni, 7 évesen abba hagyam, elkezdtem modern táncolni. Aztán 11 évesen megint abba hagytam ezt is, mert nem volt sok időm rá. 12 évesen megint úgy éreztem, szükségem van a táncra. Így megint elkezdtem, de hip hoppal. Igazából otthon tudtam csak gyakorolni, mert későn mentem haza. 1 héten kb. négyszer, 90 percet. Emellet nyújtottam is. 13 évesen elkezdtem magán táncórákra járni, elég jól ment, így a tánctanár elküldött versenyekre, sokat meg is nyertem. Majd csatlakoztam egy tánc egyesülethez, velük is nyertem egy párszor. 14 évesen úgy éreztem, el kell kezdenem balettozni. El is kezdtem,jól is ment, de 1 év után abba hagytam, mert nem nagyon jött be. Sima gimiben végeztem, mert anyukám szerint fontosabb volt a nyelv. Megszereztem az anya nyelvit.
Szeretnék koreográfus lenni, de nem tudom, hogy felvesznek e így. Ja, és azóta is táncolok hip hopot, és modern táncot. Gondoltam még okj-s képzésre. Melyik lenne jobb? Illetve milyen feltételek kellenek, hogy felvegyenek oda?
Előre is köszönöm! :)
(Én is oda szeretnék menni balettra vagy színházi táncra.) :) Pont lecsúsztál a nyílt napról, múlt héten volt.
Szerintem nagyon kevés az az 1 év balett. Az alkalmassági vizsgán van egy ilyen, hogy 'A felvételi bizottság tagja által klasszikus balett és jazztánc formanyelven bediktált és mutatott kombinációinak eltáncolása.', magyarul ha akárcsak szóban elmondanak egy balett gyakorlatot akkor kell tudnod hogy melyik az, és meg is kell tudnod csinálni. Az alkalmasságin van még saját hozott koreográfia bemutatása (bármilyen stílusban, max 1,5 perc) és improvizáció.
Ha az alkalmasságin túljutsz, akkor jön a gyakorlati vizsga: a vizsgáztató által megadott zenére koreográfiát készíteni és általános műveltségi kérdésekre válaszolni:
pl: zene: Beszéljen Bartók Béla műveiről!
művelődéstörténet: Milyen görög oszloprendek vannak?
irodalomtörténet: Soroljon fel néhány görög drámát!
Ez csak saját vélemény, de szerintem nem érdemes rögtön koreográfusra menni jelentős színpadi gyakorlat nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!