Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Műszaki Egyetemre, gépészetr...

A Műszaki Egyetemre, gépészetre mi a követelmény?

Figyelt kérdés
Gépészmérnök szeretnék lenni és jövőre fel kell vennem a fakultációs tárgyakat. Gimnáziumba járok. Fizika-matek kell? Mert úgy hallottam, fizika-földrajzzal is be lehet kerülni, de fogalmam sincs ez ,hogy működik. Nézegettem oldalakat, de konkrétumokat sehol sem találtam, a tanárok meg nem nagyon segítenek, mert matekból 3-as vagyok. Lehetséges, hogy bekerüljek? Mik a követelmények? A jegyek, az érettségi százalékok? Gondolom emeltezni kell.

2016. nov. 25. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Legjobban a matek emeltnek fogod hasznát venni

Én emelt infoval jöttem pl, hasznát nemsokat vettem. Emelt fizikának se vettem volna.

Matekból én is mindíg 2-3as voltam, egyszerűen időt kellett rászánni és érettségi 5ös lett

Matekból erősen ajánlom az emeltet, mivel egyetemen Matek A1 tárgy elején ugyan azt tanuljátok, és ott egyetemen hirtelen sokkal nehezebb megtanulni a másik 7 tárggyal a nyakadon, mint most érettségire. Bukni a Matek A1-t nem érdemes, csomó minden tárgy épül rá, és csúszol 1 évet

Fizika fakt helyett inkább próbálj emelt angol nyelvvizsgát összeszedni, az mindennél hasznosabb

Én időmben úgy volt hogy lehetett érettségi jegyeket duplázni, szóval az év végi jegyek nem érdekeltek senkit.

Ha nincs emelt nyelvvizsgád ami sok plusz pontot jelent, akkor kell 1 emelt minimum, meg az eredménye se mindegy. Olyan 390 pont körül szokott lenni a ponthatár. Ha van emelt nyelvvizsgád, nem kell nagyon izgulni hogy bekerülsz

2016. nov. 26. 12:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, sokat segítettél!
2016. nov. 26. 14:49
 3/5 anonim válasza:
Szia első éves hallgató vagyok. Matek emelt kötelező,fizikából elég a közép. Csak ez az ajánlott.
2016. dec. 4. 19:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem kötelező a matek emelt
2016. dec. 4. 19:58
 5/5 anonim válasza:
De nélküle kibuksz. Nálunk is van több gyerek aki emelt matekkal jött és így is bukás már neki
2016. dec. 5. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!