Középsulis matek mely részét kell oda-vissza tudni a GTK karra?
Analízis nincs GTK-n, az a MIK-en van. (A közgáz matek lényegében az analízis butított verziója.)
Amúgy függvények, számsorozatok, de tessék ezeket írtam le 2 éve, csak ezért előkerestem a füzetem:)
- egyenletek, egyenlőtlenségek (kiemelten fontos mikor fordul meg a relációs jel) - ZHn mindig megszívatják ezzel az egyik csoportot
- teljes négyzetté alakítás
- szorzattá alakítás
- függvény transzformációk
- törtek egyszerűsítése, gyökök kiemelése, átírások (pl. X a minusz elsőn megegyezik 1/X-el, gyök alatt X egyenlő X az 1/2.-en)
- azonosságok (logaritmus kiemelten)
- elemi függvények grafikája, zérushelye, monotonitása (lineáris fg, másodfokú fg., hatvány fg., gyökfg., racionális törtfg., exponenciális fg., trigonometrikus fg.-k és inverzeik, hiperbolikus fg.-k)
Statisztikára nem nagyon tudsz így felkészülni most, mert az a közgáz matekos anyagra épül (deriválás, integrálás, határértékek stb.).
Amúgy itt meg tudod nézni nagyjából mire kell számítani: [link] (az ajánlott irodalomnál lévő Győri - Pituk jegyzet elég jó segítség lesz, ha esetleg majd megakadsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!