Szerintetek hogy legyen a felvételin a sulik sorrendje?
A sulik amelyeket meg szeretnék jelölni:Kőbányai Szent László Gimnázium, Szent István, Petrik Lajos, Berzsenyi Dániel Gimnázium.
Info vagy matek irányába szeretnék továbbtanulni.
Mindenképpen a Szent Lászlót jelölném meg elsőnek.
Ha ti tudtok még valamilyen sulit nyugodtan írjátok le.
Amúgy a sulikat amiket írtam nem feltétlenül ebben a sorrendben jelölném meg mostani ismereteim alapján.
A Berzsenyi matekot rakd elore, mivel ott csak osztalybovites van (kb 6-7 ember), mivel a BDG ben 6 osztalyos a matek. Oda nehez bekerulni, mivel keves hely, sok jelentkezo, de megeri. Best school ever! A 2. ra rakd a Szent Laszlot, aztan a tobbit nem tudom.
Egy BDG-s.
A Szent István elvileg a legerősebb, rangsorban legelöl álló ezek közül, de a Berzsenyi meg a László gyerekbarátabb iskola hírében állnak. Istvánba több pont kell, mint a többihez, szóval ha nem elsőnek akarod írni, akkor nem is nagyon érdemes feltenni a listádra.
Petrik vegyészeti, nem? A környék alapján infós irányban az Egressyt mondanám még, az se rossz suli, de a Berzsenyinél, Lászlónál gyengébb, könnyebb bekerülni.
Szerintem Szent István, Berzsenyi, Szent László, Petrik Lajos.
Jó, persze bonyolítja, hogy a Szent Lászlóba akarsz járni, de akkor nincs értelme a Szent Istvánba is elmenni szóbelizni, mert ott sokkal nagyobb a túljelentkezés, és kicsi az esélye annak, hogy oda felvesznek, amíg a Szent Lászlóba nem. Egyébként szívem szerint azt mondanám, hogy menj a Berzsenyibe, mert ott végeztem idén, és imádtam, de tény, hogy a Szent István előbb van a rangsorban.
A Petrik Lajosban én emeltezni voltam bioszból. Szép suli, és biztos vagyok benne, hogy jó minőségű az oktatás, de úgy tudom, hogy vegyipari szakközép, szóval inkább a természettudományos tárgyak a profiljuk, és nem a matek meg az infó (de ezt csak gondolom, hogy őszinte legyek).
Szia! En most vagyok elsos az Istvanban. Egyszeruen imadom. Igazuk van az elobbi valaszoloknak. Mindenfele elfogultsag nelkul allithatom hogy az osszes kozul messze ez a legerosebb. Szoval hatra felesleges rakod mert ha a tobbi iskolaba nem vesznek fol akkor oda eselyed sincs. Ezt most nem bantasbol mondom:) en egyszeruen imadok odajarni! Eletem legeslegjobb dontese volt. Minden egyes percet elezem. Oke tenyleg nem a legkonnyebb bejutni de ha bent vagy akkor a gimis eveidre orokre emlekezni fogsz! Ha van kerdesed nyugodtan irhatsz privatot:)
Forever istvan <3
15/L
Már páran említették helyesen a sorrendet de tisztázzuk:
-sz. istván top 15-ben mindíg benne van
- Berzsenyi top 30-ban nan benne (ide járok!)
-szt. László benne van atop 60-ban
- a Petrikről annyit tudok hozzátenni még hogy nem egy nagyon kimagasló szakközép
-ha a matekra koncentrálsz akkor el is vetheted a Petriket, akkor is ha csak az iskolák erősségét nezzük, az a nyomukban sincs
-Én a Berzsenyi nyelv és a Szt. istván humán szaka között kellett hogy válasszak, és meg kell mondanom nem csalódtam a Berzsóban (a Szigbp-be is felvettek volna)
-A berzsenyi matek-tagozaton 10.-ben már éretségi feladatokat vesznek (hallottam h a istvánban már 8.ban elkezdik azt, ez már szerintem túlságosan erőltetés)
-ha a közösség érdekel akkor a Berzsenyi simán lepipálja a legtöbb sulit!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!