Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz ügyvédnek lenni?

Mennyire nehéz ügyvédnek lenni?

Figyelt kérdés
A jogi egyetem, majd az azt követő időszak. Pest illetve környékén élek.
2016. okt. 29. 22:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyetem eléggé nehéz, mert néha hihetetlen mennyiségű anyagot kell benyalnod. Persze szóról szóra.

Nagyon magolós maga a szak.

Persze ha élvezed akkor könnyebb lesz, mintha csak a pénz miatt csinálnád.

Az azt követő időszak nem mindig rózsás, értem ez alatt, hogy mindenhol csak dúsgazdag ügyvédekről hallani. Közel sem igaz.. :)

2016. okt. 29. 23:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem nehéz... ott vannak a barátokköztös ügyvédek. Az egyik sosem dolgozik mégis mindig megrakja valaki. Az a Gedeon meg a szabadidejében libának öltözik az MTK stadionban.
2016. okt. 30. 01:56
 3/4 anonim ***** válasza:

En egy ugyvedi irodaban dolgozom, az alapjan amit latok: sok szivas utan, jon 3 ev csoro szivas, majd utana ha napi 30 orat dolgozol beindul a sok penzert szivas magasabb poziciorol. Hihetetlen felelosseg, allando stressz, es a napi 8-9 ora munka fogalma nem letezik. Reggel hettol este 8-9-ig csorogni fog a telefonod, unnepekkor is (az emberek nem hiszik el hogy te is ember vagy, ezt ne is vard). Ezenfelul sajat irodaval illo megallnod a helyed (ertsd ha szeretnel penzt keresni) tobb teruleten is (buntetojog, polgari, ingatlanjog stb.).

Egy multinal gondolom mas.

2016. okt. 30. 05:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Nehéz

Ha jól tudom 5 év alapesetben a képzés és utána elmehet bojtárnak (de talán még egy jogász vizsgát le kell tennie) ami 2 év még a bojtárkodás mellett amit 2-3 év kb minimál bérért.

Ezt követően kell egy jó egzisztencia, majd egy saját iroda. Napi 8-10 óra munka és ott kell lennie fejben, tudni kell a paragrafusokat a te területeden különben a kutya nem megy hozzád. (1-2 ember igen de utána ha elterjed hogy mennyire megjárták veled ne várj sok jóra)

Ezután a folytonos telefonálások, és az ügyek beszerzése és a jó eredmények elérése miatt az állandó stressz várhat.

Nem minden ügyvédnek lesz nagy irodája stb stb amerikai filmek. Van olyan aki egy kis lyukban dolgozik néha asszisztens vagy kolléga nélkül vagy akár másodállásban ügyvéd és főállásban meg a földet műveli (nálunk van egy ilyen habár ő süti ezekhez kb)

2016. okt. 30. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!