Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Informatika, lehetséges így...

Informatika, lehetséges így tanulni?

Figyelt kérdés

Heló, az lenne a kérdésem hogy úgy hogy programozást nem tanultam informatikából, valamint nem infós szakközépbe jártam van esélyem elvégezni egy informatikai egyetemet?

Mennyire lesz nehéz így? Volt már valaki hasonló helyzetben?

Melyik egyetemeket mondanátok ahová érdemes jelentkezni ha így érdemes?

2016. okt. 26. 17:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az utolsó hülye. Ne olvasd el. Az ellentétjét írja a valóságnak. Egyetemen mindent az alapoktól kezdtek, ez az a hiány szakma amiből tuti kapsz állást, és ha valamiből akkor informatikából Magyaroeszágon is meglehet élni!
2016. nov. 2. 05:45
 12/15 A kérdező kommentje:
Esetleg privátban is írhat akinek van tapasztalata hogy ő hogy kezdte, milyen volt és most holt tart (esetleg project manager vagy sima programozó, fizetés, milyen munkát talált, milyen nyelven tanult/tud mit használ stb) és persze van-e állása
2016. nov. 2. 09:25
 13/15 anonim ***** válasza:

A 11-es egy hülye. Nehogy bedőlj neki.

Az egyetemen az alapoktól kezdtek?

Aha, ha a fazekas kiemelt matematikai tagozatára jártál és évfolyamelsőként végeztél. Akkor talán számodra az alapoktól fognak oktatni. Vagy ha esetleg az egyetem alatt a gdf-et meg a zskf-et érted. Én az ELTE-n végeztem, és a bme-re is jártam és baromira nem az alapoktól kezdenek. Ott nem fognak téged megtanítani programozni, nem is akarnak. Vagy magadtól tanulsz, vagy sehogy.

Hiányszakmának hiányszakma az infó, de nem azért, mert keveset képeznek belőle és sok az állás. Hanem azért, mert nem találják meg a megfelelően képzett szakembereket. És itt a megfelelően képzett-en van a hangsúly. Irreális elvárásokat támasztanak a magyar a cégek, amelyeket egyébként nyugaton és északon nem tapasztaltam.

Itt van két érdekes dolog a prog.hu-ról. A humor rovatban vannak, de ez ne tévesszen meg senkit se. Ilyen elvárások szerepelnek nálunk is.

[link]

[link]

És ez persze csak junior. Soha nem leszel elég jó a cégeknek, mert túl gyorsan fejlődik a piac, és képtelenség mindig naprakész lenni.

Tehát csak is protekcióval fogsz állást kapni. Én 8 éves korom óta programozok, és én se találtam állást. Szerencsére volt annyi eszem, hogy még időben otthagytam a szakmát.

Kötelességemnek érzem, hogy szóljak az embereknek ne dőljenek be a propagandának. Ne higgyenek Azoknak a cikkeknek, amit a hvg meg az index ír. Ezek fizetett hirdetések.

Ja és Magyarországon nem igazán lehet semmiből se tisztességesen megélni. Nem kivétel ez alól az info se.

2016. nov. 2. 10:54
 14/15 A kérdező kommentje:
akkor végül is mi az igazság???
2016. nov. 2. 13:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Hogy a kérdésedre válaszoljak, akkor igen el tudsz végezni egy egyetemet. De ettől még nem leszel informatikus és nem is lesz állásod.

Én szerintem akkor érdemes vele foglalkoznod, ha van protekciód valamilyen infós helyen vagy zseni vagy. Egyébként kétséges, hogy lesz melód. Sajnos a sajtóban ez tényleg máshogy jön le.

2016. nov. 2. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!