Milyen informatikai iskolába tudok menni?
Matekod elég gyenge. Infón tömény matekkal fogsz találkozni. És ha érettségid is 5/12-lesz, az kevés a bejutáshoz (szerintem).
Amúgy mit jelent hogy jó vagy? Mit tanultok belőle? Heti hány órában?
Mert pl. nekem idén nem hiszem hogy meglesz a bár 9/10 infóból, viszont magyar érettségit lazán megírom 90-100%-között. Matekből szintúgy. Egyszerűen nagyon kemény iskolában vagyok. Viszont matekből is van egy elég erős alapom, abból kb. 7/10-lesz a lezárásom, viszont pl. 8-os vizsgám is 100%-lett, és érettségit se tervezem alább hagyni.
Szóval nem mindegy hogy mi az a lezárás. Merthogy infóból mi Gráfokat, backtrackot s ilyeneket tanulunk heti 7 órában. Játékokat csinálunk stb.
Amit Magyarországon kell csinálni, ehhez képest a jéghegy csúcsa.
Iskolából általában mindenki bejut pl. Bolyaira, ami hát talán annyira nem erős mint a BME pl. de oda se sokkal könnyebb bejutni. Én bizakodok hogy bejutok.
Ami fontos hogy ne engedd el magad. Ne hagyd azt a szintet amin vagy, matekból gyenge vagy, és ez nem elég infó egyetemre. Infóból pedig fogj neki, interneten 100-assával vannak az emeltszintű érettségik (merthogy legalább 1 emeltet Magyarországon kell tegyél ahhoz hogy bejuthass, és jó idejébe kell rendezni a dolgokat mert nem könnyű, és sok hülyeségen elcsúszhat az iratkozásod érettségire/egyetemre).
Tölts le érettségiket, old meg, és ne elégedj meg magaddal. Amit kell tudni: Office mindenestől, kicsi weboldal szerkesztés, kicsi képszerkesztés (programokat is amibe dolgozni kell megkapod a listáját interneten), és programozás (ami csak 1/4-e az érettséginek). És ilyen teszten olyan 85-90%-ot kellene megírj. Az Ukrajnai matek érettségidet számoltathatod, és akkor úgy jön ki a pontszámod hogy (matek+inóf (amit Magyarországon teszel))*2 + még van 100 pont, emelt infóra ha jól tudom kapsz 50-et, Ukrán nyelvvizsgádra amit majd az érettségivel fogsz kapni kapsz 25-öt, és ha leteszel még egy angol középfokút akkor kapsz még 25-öt. Semmidet nem ismerik el Magyarországon emeltnek. Ukrán érettségid is csak középfokúnak megy el, és matek érettségid is, hiába hogy emelt és sokkal nehezebb mint a Magyarországi. Ezért talán ajánlatos Magyarországon is megpróbáld a matek érettségit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!