Újságírónak milyen szakon belül lehet elmenni?
Bármilyen .
Szakújságíró bármilyen szakirányú végzettséggel lehetsz,
vagy bölcsész diplomával is simán , vagy kommunikáció.
de személyes véleményem szerint az ujságírónak elsősorban abban kell jónak lennie amiről ír, az újságíró szakmát, trükköket előbb utóbb el lehet sajátítani
Első vagyok. Figyelj. Mutass ma Magyarországon elismert újságírót aki TANULTA a szakmát. Pl: Vuit Trvutko.
Újságíráshoz tehetség kell, nem iskola.
Én annak idején (2006ban) 2 ponttal maradtam le a nappali államiról (Komm. és média)
Újságíró végzettségű ismerősöm mondta,hogy nem az az újságíró akinek erről diplomája van,hanem aki szívéből írja az igazságot.Mert ma a leendő sajtósoknak azt tanítják,hogy nem az a hír,hogy egy kutya megharapta a postást,hanem ha a postás harapta meg a kutyát.
Szerintem egy magyar szakkal is simán bepróbálkozhatsz,de bármi ami érdekel azon belül írhatsz róla:)Ha jól fogalmazol akkor csak egy blikkfangos cím kell, egy jó írás és sikeres lehetsz,de sok a cápa és az aki leadta az önbecsülését...hát ők így jártak.
Mert ma a leendő sajtósoknak azt tanítják,hogy nem az a hír,hogy egy kutya megharapta a postást,hanem ha a postás harapta meg a kutyát.
Ez 30 éve is így volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!