Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy készüljek az emelt kémia...

Hogy készüljek az emelt kémia és biológia érettségire?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 11.es vagyok, emelt érettségit szeretnék tenni kémiából és biológiából. Kémiát csak 2 évig tanultam, úgy érzem abból a tudásom szinte egyenlő a nullával. Mivel kezdjem, hogy sorban egymásra építhessem a dolgokat? Milyen könyveket ajánlanátok?

Biológiához is ugyanezek a kérdéseim.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. okt. 8. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
És mikor tanultál kémiát akkor ment? Az emelteknél pengén kell tudnod mindent írásbelire / szóbelire főleg, érdemes lenne fakton és magántanáron gondolkodni.
2016. okt. 8. 21:47
 2/3 A kérdező kommentje:

7.-8.ban igen, középiskolában szinte nem csináltunk semmit órán mert a többieket nem érdekelte. Néha kísérleteztünk.

Magántanárra nincs pénzem, az iskolám csak biológia faktot indított. Könnyen tanulok és úgy gondolom egyedül is sikerülne eljutni egy szintig, később mindenképp felkeresnék egy tanárt.

2016. okt. 8. 22:20
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Vedd elő a Mozaikos könyveket, az Ötösöm lesz kémiából példatárat meg a követelményrendszert és ami az elméletet illeti, haladj szép sorban a követelményrendszer szerint - közben meg számolj szép sorban a példatárból.

Ami még hasznos lehet: Villányi kétszintű érettségire való felkészítő könyve, Nagy Etele-féle biosz jegyzet (bár ezeket én már csak ismétlésre használtam.)

Ami a mozaikos cuccokat illeti, bioszból az évfolyamos kötetek jobbak, az érettségi felkészítő elég gyenge, kémiából viszont az érettségire felkészítő összefoglaló még részletesebb is, mint a külön kötetek.

2016. okt. 9. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!