Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi lenne a legmefeleleőbb...

Mi lenne a legmefeleleőbb iskola a számomra?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta vonzottak a sorozatgyilkosokkal, bűnözökkel való munkák, ezért olyan 3-4 éve eldöntöttem hogy körülbelül mi szeretnék lenni. Ehhez szeretnék tanácsot kérni. Először is most a Károlyi Mihály Fővárosi Gyakorló Kéttannyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 5 éves angol-francia szakára kerültem. (Rajongok az angol nyelvért) Arra gondoltam, hogy onnan elmennék egyetemre, és letenném az anglisztikai diplomát, ezek után pedig olyan fél évre kimennék Angliába tapasztalatszerzés céljából. Hazajönnék, és innen kiköltöznék Amerikába véglegesen. Ott is szeretnék tenni egy diplomát, de itt kezdődik a probléma, hogy nem tudom milyet. Először is azt sem tudom melyik szakma a legjobb. A börtön pszichológusi, bűnügyi pszichológusi szakma érdekel, esetleg ehhez hasonló. Van ezekhez hasonló munka? Melyik a legjobb szakma szerintetek ezek közül? Ehhez milyen iskolát kell tennem? Amerikában melyek azok az iskolák amik ilyennel foglalkoznak? Keresgéltem de sehol nem találok... Nagyon köszönöm a segítségeket! Szervusztok :)
2010. ápr. 25. 08:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Amrrikába rohadt nehéz lesz kijutni, hogy ott végezz egyetemet. Szerintem ne pazarold az idődet az anglisztika szakra, mert neked az telejsen felesleges. A nyelvet anélkül is meg tudod tanulni. Inkább tanulj pszichológiát, és onnan lehet lehetőséged szakosodni. (pl. Pázmányon tudtommal tanulnak is börtönpszichológiát, bár nincs ilyen specializáció) Viszont egy pszicolgóia diplomával esetleg már szívesebben fogadnak Amerikában is, és ott tudnál specializálódni.
2010. ápr. 25. 09:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Én is gondoltam valami ilyesmire, szaóval akkor az anglisztika teljesen felesleges, és akkor tegyek diplomát itthon? És akkor hasznos lenne ha Amerikában is tennék egyet?
2010. ápr. 25. 11:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy kellen-e még egy diploma ezért. Lehet, hogy amolyan szakírányú továbbképzésben el lehet sajátítani.
2010. ápr. 25. 11:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. :)
2010. ápr. 25. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!