Mit tegyek, ha nem megy az egyetem? Szerintetek mihez kezdjek?
Elsőéves mérnök hallgató vagyok, de úgy érzem, ez nem az én világom.
Jelesre érettségiztem, mégsem értem mi folyik az előadásokon, illetve a gyakorlatokon. Sokszor úgy érzem, hogy én vagyok a hülye?!
Tény, gimnáziumban kémiát nem tartotta meg igazán a tanár, fizikán is inkább filmeket néztünk.
Nem műszaki középiskolából jövök, így a műszaki ábrázolás is kimaradt nálunk. Már a második gyakorlaton olyat kért a tanár, hogy rajzoljuk le egy tárgy vetületét, amikor azt sem vettük át előtte, hogyan húzzuk a vonalakat, milyen jelöléseket használjunk stb.
Fizika, anyagismeret ugyanígy káosz. Mintha ezt már tanulnunk kellett volna és gyorsléptekben ismételnénk.
Értem én, hogy ez egyetem, nem középiskola: de most fizessek ki rengeteg pénzt külön órákra, korrepre?
Vagy keresztfélévben jelentkezzek át másik szakra, vagy másik egyetemre...
Volt már valaki ilyen helyzetben? Nagyon elveszettnek érzem magam, amikor ülök az órán, figyelek jegyzetelek és nem értem, hogy mit írunk.
Lehet inkább a gazdasági vonalon kellett volna maradnom, csak célom volt az állami támogatottság, gazdasági képzéseknél meg egekben vannak a pontok.
Ha már állami: tetszik állami szak is, a tanítói. Vannak kistesóim, imádom a gyerekeket, egyik általános iskolás és gyakran tanulok vele. Hallottam, hogy kevés a keresetük, de legalább ingyenes képzés, szívesen csinálnám. Ez viszont nem indul keresztfélévben sajnos.
Szerintetek, fél év után váltsak valamilyen gazdasági vonalon lévő szakra (valószínű fizetős), vagy várjam meg az évvégét a tanítói szak miatt?
Még adok esélyt ennek is, nem adom fel (legalább fél évig biztos nem), tanulgatom, de nem akarok több tízezret magántanárra költeni...
Ti mit tennétek a helyemben?
Én megértelek!
Igen, fel kellett volna készülnöd magadtól, de honnan tudhattad volna, hogy amit a gimnáziumban megtanítottak, nem lesz elég, és ennyire nagyon az elvárások, ennyire gyors a tempó?
Én nem hibáztatlak. DE mindenképpen össze kell szedned magad. A középiskolai tananyagot ÖNÁLLÓAN átveszed az óráid mellett, és meglátod, sokkal jobban fog menni.
Nem te vagy az első, aki ilyen háttérrel indul neki, mégis sokan megcsináltak már így is egy-egy nehezebb szakot.
Rengeteg SZORGALOM kell hozzá, és kérj segítséget a csoporttársaidtól, akik értik, stb!
Kemény lesz az első félév, de ha összeszeded magad, félév végére felzárkózol és tudni fogod, hogy tényleg érdekel-e és menni fog, vagy inkább mással foglalkoznál.
Üdv!
Így 4 év után,mi lett veled? :D
Üdv!
Update: Nem adtam fel a mérnökit, összeszedtem magam és elvégeztem kiváló minősítéssel! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!