Info vagy fizika faktra kéne inkább mennem, ha alkalmazott matematikus szeretnék lenni?
Én azt mondtanám, ha tudsz, mindkettőre..
De ha nem tudsz, akkor sztem fizika valamivel jobb döntés lehet.. TTK-sként nem biztos, hogy találkozol majd a fizikával, de középiskolában addig is legalább fejleszti a matematikai személeted.. Az infós részeket meg majd úgyis megtanítják az alapoktól kezdve, nem leszel lemaradásban.
(BME infós vagyok és szemeztem a matek szakkal, ismerem az ELTE matek tematikáit)
Fizikával 3 vagy 5 év alatt egy percet sem fogsz találkozni (na jó, analízis 4-ből előjön pár gyakorlati példa), ellenben lesz kötelező programozás és matematikai szoftverek használata, mellette sok kötelezően választható programozás.
Szeritnem a fizika fakt egy rendkívül hasznos dolog, de nem segíti az alkalmazott matek szak elvégzését. Ellenben minél korábban kezded a progrmaozást, annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!