Hol tudnék tanulni kovácsolást? (főleg fegyverkovácsolást)
Az elméletet internetről. Videó is lehet a YouTube-on. A gyakorlatot meg például kovácsolt vaskapukat készítő lakatosnál. Valamint mezőgazdasági gépeket javító műhelyekben is szokott lenni kovácsműhely, mivel például az ekevasakat gépi kovácsolással élezik.
A 80-as években láttam utoljára egy idős kovácsot aki nyugdíjasként néha bejárt a TSZ kovácsműhelyébe patkót készíteni és lovat patkolni. Akkoriban szerelőként én is megtanultam kovácsolni, de leginkább talán azért mert nagyon különleges tevékenységnek tűnt és ha kovácsolási munka akadt akkor nekiálltam. Persze azért minden részletét nem sajátítottam el, például szakszerűen edzeni nem igazán tudok. Akkoriban a pápai szakmunkásképzőben kb. 5 évente kitanítottak egy kovácsot is, attól függően hogy volt-e egyáltalán jelentkező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!