Mit gondoltok, milyen irányba kellene továbbtanulnom?
Idén, azaz az előző tanév végén érettségiztem, bizonyos körülmények miatt nem mehettem emelt szintre semmilyen tantárgyból, így most pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-t kezdtem el. Egyelőre nem tudom megmondani, mennyire az én műfajom ez az egész, csak abban vagyok biztos, hogy az érdeklődésem alapvetően az ember, a társadalom és a bölcsészettudományok felé húz. Az alapján, amit eddig összeolvastam, a szociológia pl. pont az én szájízemhez való, az egyetlen probléma vele, hogy elhelyezkedés szempontjából nem számít hasznosnak itt, Magyarországon. Ez végképp igaz a szabad bölcsészetre (azon belül filozófiára), pedig maga a tananyag biztosan tetszene nekem. Pszichológiában is sokáig gondolkodtam, csak aztán rájöttem, mennyire esélytelen elérnem a 420-50 pontos alapkövetelményt, illetve el tudnám képzelni magam műfordítóként, amennyiben sikerülne fejlesztenem a nyelvtudásomat.
Gimiben a legnagyobb erősségem az irodalom és a matek volt, és úgy érzem, tudnék olyan munkát végezni, amihez az utóbbira szükség van, szívesen foglalkoznék akár statisztikai adatokkal. A nagyon pörgős, üzletelős hivatások nem nekem valóak, és azok sem, amelyekben nagy hangsúlyt kap a nyilvános szereplés vagy a számomra idegen emberekkel való kommunikáció. Történelemből tervezek szintemelőt tenni jövőre, nyelvvizsgám egyelőre nincs, úgyhogy induljunk ki abból, hogy nagyjából 380 felvételi pontot sikerül majd összeszednem (nagyon szerencsés esetben 400-at). Mi az a szak, amivel viszonylag könnyen találhatnék nem rosszul fizető állást a későbbiekben, és még ha nem is álmaim netovábbja, képes lennék elviselni masszív vergődés nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!