Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nemzetközi tanulmányok avagy...

Nemzetközi tanulmányok avagy óvodapedagógus szak legyen?

Figyelt kérdés

29 éves, gyesen lévő, kétgyermekes anyuka vagyok. Jelenleg levelezőn tanulok nemzetközi tanulmányok szakon. A második év végén járok, elvégeztem a szakmai gyakorlatot is, és már aktuális a szakdolgozat írása is, amihez már megvan a témám. A baj csak az, hogy az egész egyre kevésbé érdekel. Ha ezt a szakot elvégzem, elhelyezkedhetek akár multiknál, akár önkormányzatoknál, stb. A fizetés -gondolom változó lenne, bár nekem a gyerekeim miatt nem elsődleges szempont; sokkal fontosabb a családbarát munkahely. Kisgyermek korom óta szeretnék óvónő lenni, csak hát a mai világban kinevetik azt, aki ilyet mer mondani, hiszen-mint tudjuk egyre kevesebb gyermek születik, ezért sorra zárják be az óvodákat, iskolákat.

Mit tegyek? Végezzem el a jelenlegi szakomat, és legyek alkalmazott egy vállalatnál, vagy egy önkormányzatnál, és végezzek irodai munkát egy bunkó főnök beosztottjaként-de legalább (talán) normális bérért? Vagy valósítsam meg dédelgetett álmomat, hogy gyermekekkel foglalkozhassak-hiszen ez egy csodálatos hivatás? (a hangsúly a hivatáson van).

Vagy halasszak, és csináljam meg mindkét szakot?

Légyszi segítsetek!

2010. ápr. 22. 13:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a helyedben, ha már idiág eljutottam a nemzetközi tanulmányokkal befejezném. Ezzel sokkal könnyebben el tudsz majd helyezkedni, mint az óvopegadógussal, mivel eléggé telített az a szakma. Bár én annak a híve vagyok, hogy azt csináld, amit szeretnél, és ne a fizetés ösztönözzön.

Szerintem végezd el, ha találsz munkát megnézed milyen a légkör, és ha nem tetszik elkezded a másikat, nem vagy még elkésve:)

2010. ápr. 22. 15:34
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Bár közel a 30-hoz úgy érzem, nemhogy elkéstem az egész pályaválasztással, hanem egyszerűen még mindig nem tudom, mi legyek, ha NAGY leszek.

2010. ápr. 22. 15:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, hogy telített az óvónő szakma. Főleg ilyen magán óvodákba keresnek diplomás óvónőket szerintem. De a helyedben én is elvégezném ezt a nemzetközi tanulmányok szakot. Sajnos én is azt tanulom, ami nem annyira érdekel, de én is csak idő közben jöttem rá :) De már csak azért is befejezem!
2010. ápr. 22. 19:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Hát, igen. Valószínűleg igazatok van. Be kell fejeznem, ha már elkezdtem valamit. Aztán meg ki tudja, lehet, hogy ez után még megcsinálhatom az óp-t.
2010. ápr. 22. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenképppen csináld meg az ÓP-t, ha ez tesz boldoggá, ez az álmod! Ez a legjobb, ehhez van tehetséged! Én is szívesen lennék óvónő, de nem értek a gyerekekhez, nekem nincs is...
2010. máj. 1. 07:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a bíztatást!
2010. máj. 2. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!