Angoltanar szeretnek lenni. Valaki segitene?
Szoval a helyzet az, hogy erettsegi elott alok, es a jovoben amgoltanar szeretnek lenni. Teljesen bizonytalan vagyok, rengeteget utana neztem a dolgoknak, viszont egy par dolog nem tiszta.
Ha anglisztika alapszakra megyek eloszor es utana elvegzem az angoltanar mesterkepzest ( ami ugy lattam tavaly is volt ) akkor azzal megvan minden es angoltanar lettem, es tanithatok szimplan csak angolt, vagy mindenkeppen kotelezo egy masodik szak ?
A masik, hogy ha kell masodik szak mindenkepp akkor teljesen tanacstalan vagyok. Francia a masodik idegennyelvem, viszont abbol 3-as, 4-es szinten mozgok, tehat annak nem josolnek nagy jovot.. Lattam a felveteli kovetelmenyekben, hogy csak egyet kell emelt szinten teljesiteni es az nxilvan az angol lenne ami mar megvan (94 %) viszont akkor gondolom ha franciabol csak kozep lenne akkor kevesebb esellyel indulnek, nem ?
A harmadik, hogy ha esetleg ketszakos tanarnak tanulnek, akkor ott valaszthato egy foszak ? Marmint amit mondjuk elonyben reszesit az ember, vagy ilyesmi.
Koszonom elore is a valaszokat! :)
Múltkor is volt ugyanez a kérdés. Tanár csak akkor lehetsz mostmár, ha elvégzed az OSZTATLAN tanárszakot. Már nincs külön major és minor. És még1x leírom, egyszakos tanár már nem lehetsz.
Üdv, egy tanárszakos.
Bármilyen meglepő, ahhoz, hogy angoltanár legyél, angoltanár szakot kell elvégezni. Erre keress rá, ha szakot keresel (idén volt utoljára tanári MA)
Az meg egy dolog, hogy milyen feltételei vannak a felvételinek, megint más, milyen elvárások vannak, aminek később meg kell felelni.
A kétszakos tanárképzés nem egy opció, hanem kötelező két szakon képesítést szerezni. A jelenlegi osztatlan rendszerben nincs priorítás a szakok közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!