BME felvételi 2017-ben hogyan?
12.-es vagyok, bme-re szeretnek menni. Amint elolvastam, az idei követelményeket, láttam, hogy matekból es egy info vs fizika vs sok real targybol kell erettsegezni. Ez azt jelenti, hogy nem kell emelt szinten semmi? Csak nehezen tudom elképzelni, hogy nem kell emelt matek. Illetve mikor derülnek ki a kovetelmenyek a 2017es felvételire?
Természetesen műszaki irányban mennek tovább.
Bocsánat az irasert, csak telefonon vagyok
Igen, általában nem kérnek kötelezően emeltet. Azonban ennek az a hátránya, hogy mégis amikor odamész úgy kezelnek mintha emelten érettségiztél volna, és az alapokkal tisztában vagy. Persze vannak felkészítők, de csak a saját dolgod nehezíted meg.
Szóval ez a tipikus nem kötelező, de kötelezően ajánlott) eset.
Szerintem ha be akarsz kerülni, akkor úgy kell taktikázni, hogy meg legyenek a pontjaid, amihez az emelt fizika nem kell, de emelt matek se, ha van sok többlet pontod e nélkül is.
De! Ez nem azt jelenti, hogy nem kell tanulnod a matekot és fizikát. Ezeket jól kell tudnod, mert különben az első félév után viszlát lesz. Az a lényeg BME VIk-esként nagyon sokat kell tanuljál, sokkal jobb ha van legalább emelt matek érttségid, de persze nem kötelező. Ha tudsz tanulni, szeretsz tanulni és képes is vagy sokat tanulni, gyakorolni, akkor válaszd a BME-t. Ott már nem fognak neked elmagyarázni semmit ami középiskolás anyag, leadják az egyetemi anyagot, azt ha nem boldogulsz vele az a te bajod. Persze mehetsz konzultálni, ha van kérdésed, de ez egy csomó munka meg idő. És ott se fogják az alapokat a szádba rágni, hanem ha ha elakadtál az egyetemi anyagban, akkor abban segítenek, hogy tovább tudj lépni. Felkészületlenül nem lehet menni konzultációra sem. Szóval tanuljál sokat és jól, azt akkor menni fognak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!