Miből kell emelt érettségi?
Gimi után bölcsészkarra szeretnék menni, és ehhez milyen emelt érettségit kell majd írnom?
Ui.: Ha pszichológusnak szeretnék tanulni, akkor a bölcsészkar jól jön nekem, vagy csak lassítani fog.
Előre is köszi: egy hálás 12 éves lány. :)
Felmész a felvi.hu-ra, és megnézed.
És mi az, hogy "lassít a bölcsészkar"?
Szia!
Bölcsészkarból os van egy pár, mindenhol más a követelmény. Általában a nyelvek, magyar és töri játszik, ezeket a legtöbb helyen elfogadják. A pszichológus egy teljesen más irány, ugyanolyan alapképzés, mint a bölcsész - tehát jó esetben vagy ezt kezded el gimi után, vagy azt.
Én azt javaslom, ezen még ne görcsölj! Rengeteg időd van addig, nagyon sokat fogsz még változni! Koncentrálj a nyolcadikos felvételire, sikerüljön jól, kerülj be a választott középsuliba. A többin ráérsz még agyalni :)
Bölcsészkarból nincs sok, csak 1, bölcsész szakból van millió, amelyekből az egyik a pszichológia. Vagyis nem fog lassítani, mivel eleve oda kell majd felvételizned, ha eljön az ideje. Kell majd emeltezned, igen, én a helyedben a biológiára hasalnék rá, és az angolra. A kémiára is érdemes odafigyelni, mert hiába nem orvos a pszichológus, lesznek gyógyszeres tárgyak is az egyetemen, amin hajlamosak elvérezni az emberek.
Egyáltalán nem baj, hogy céltudatos vagy, de azért a tanulás mellett próbáld meg élvezni a gyerekkorodat is. Keress magadnak iskolán kívüli hobbit, ott csúfolni sem fog a többi gyerek, mert egy közös érdeklődési terület mentén csoportosultok. Az, hogy kiegyensúlyozott legyél, legalább annyira fontos mint a jó jegyek, igazán jó pszichológus csak így lesz belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!