Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakmát/szakot kéne...

Milyen szakmát/szakot kéne választanom?

Figyelt kérdés

Egyik nap megkérdezték, hogy melyik szakra mennék XY nevű gimiben (remélem ebből ki lehet következtetni, hogy 8.-os vagyok és most megyek középsuliba) és a rajzot mondtam. Az osztályfőnököm azt nem nagyon ajánlja és én is tudom, hogy nehéz a rajzolással megélni, így elbizonytalanodtam.

Szeretnék rajzot tanulni, de nem tudom, hogy ezek után érdemes-e :/

Egy másik tervem az, hogy esetleg kéttannyelvűre megyek, angol-magyarra, de ezután már alig van valami ötlet és az a gond, hogy nehezen szólalok meg angolul.

Vagy valami más ötlet?

Nem vagyok olyan társalgós és tanácsadó sem, az ilyennek ki vannak zárva. (A tolmácsolás nem, azon még gondolkozom - De ütközik azzal, hogy nehezen beszélek angolul...)

Természettudománnyal kapcsolatos dolgok nem nagyon érdekelnek, azokból 4-es vagyok.

A matek jól megy, de ilyen szakra nem tervezek menni.

Az informatika érdekel engem, eddig csak 3D-vel foglalkoztam és még sokat a grafikával.

A sportokról nem írnék semmit, nem vagyok olyan jó.

2016. szept. 5. 22:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A középiskolával még nem kötelezed el magad semmilyen szakma iránt. Ha rajzsuliba akarsz menni, utána attól még mehetsz bármilyen egyetemre, nem muszáj rajzolásból megélned. Ha ezt szereted, akkor én a helyedben ezt választanám.

A kéttanyelvűt szerintem hanyagold, ha nem megy a beszéd angolul, mert ezzel gondjaid lesznek.

Esetleg magyar-töri tagozatos osztály ?

Vagy ha teljesen döntésképtelen vagy, akkor talán a legjobb egy általános tanrendű közepesen erős gimnázium.

2016. szept. 5. 22:50
 2/3 anonim ***** válasza:
Emelt informatika vagy képzőművészet
2016. szept. 6. 20:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat :)
2016. szept. 7. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!