Milyen szakmát/szakot kéne választanom?
Egyik nap megkérdezték, hogy melyik szakra mennék XY nevű gimiben (remélem ebből ki lehet következtetni, hogy 8.-os vagyok és most megyek középsuliba) és a rajzot mondtam. Az osztályfőnököm azt nem nagyon ajánlja és én is tudom, hogy nehéz a rajzolással megélni, így elbizonytalanodtam.
Szeretnék rajzot tanulni, de nem tudom, hogy ezek után érdemes-e :/
Egy másik tervem az, hogy esetleg kéttannyelvűre megyek, angol-magyarra, de ezután már alig van valami ötlet és az a gond, hogy nehezen szólalok meg angolul.
Vagy valami más ötlet?
Nem vagyok olyan társalgós és tanácsadó sem, az ilyennek ki vannak zárva. (A tolmácsolás nem, azon még gondolkozom - De ütközik azzal, hogy nehezen beszélek angolul...)
Természettudománnyal kapcsolatos dolgok nem nagyon érdekelnek, azokból 4-es vagyok.
A matek jól megy, de ilyen szakra nem tervezek menni.
Az informatika érdekel engem, eddig csak 3D-vel foglalkoztam és még sokat a grafikával.
A sportokról nem írnék semmit, nem vagyok olyan jó.
A középiskolával még nem kötelezed el magad semmilyen szakma iránt. Ha rajzsuliba akarsz menni, utána attól még mehetsz bármilyen egyetemre, nem muszáj rajzolásból megélned. Ha ezt szereted, akkor én a helyedben ezt választanám.
A kéttanyelvűt szerintem hanyagold, ha nem megy a beszéd angolul, mert ezzel gondjaid lesznek.
Esetleg magyar-töri tagozatos osztály ?
Vagy ha teljesen döntésképtelen vagy, akkor talán a legjobb egy általános tanrendű közepesen erős gimnázium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!