Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon laikus vagyok a témában...

Nagyon laikus vagyok a témában, ne ítéljetek el kérlek! Mi menete annak, hogy főiskolára járhassak?

Figyelt kérdés
Levelezőn érettségiztem már vagy ezer /pontosan 15/ éve. Elég béna, 3,5-ös átlaggal. Most 34 vagyok, itthon vagyok a kislányommal GYED-en. Hogyan tudnék most elkezdeni egy fősulit, mi ennek a menete, mindenhova kell felvételizni, a fizetősekbe is? Mikor van egyáltalán a felvételi? Elnézést a sok laikus kérdésért, és köszönöm a segítséget!
2010. ápr. 21. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom akkor nem végeztél fősulit, szóval jelentkezhetsz államilag támogatottra. Nem muszáj fizetőst is bejelölni, csak ha van rá pénzed, hogy fizesd, ha esetleg az állami nem jön össze.

A szeptemberi képzésekre már jelentkezni kellett volna, szóval max nyár vége felé a pótfelvételin tudsz (de akkor már csak fizetős szakokat hirdetnek), vagy jövőre.

Interneten (felvi.hu), vagy papíron lehet jelentkezni. A jelentkezés 9000 forint, ennyi pénzért 3 szakot jelölhetsz meg. (Ha ugyanannak a szaknak megjelölöd az államilag támogatott és fizetős részét is, akkor az csak egynek számít).

Még vmi?:D

2010. ápr. 21. 17:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségedet! Még annyi, hogy mindenhova, muszáj felvételizni? Némileg tartok tőle... nincs túl sok önbizalmam azzal kapcsolatban, hogy hogyan sikerülne... de nagyon szeretnék tanulni.
2010. ápr. 21. 17:37
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

Nincs már semmilyen felvételi. Az érettségid és a 11.-12.-es év végi jegyeid alapján számolják a pontokat. (felvi.hu-n le van írva a pontszámítás, és van kalkulátor is)

Csak néhány szakon van +felvételi, pl művészeti szakokon, rendőrtisztin, óvónőin...

2010. ápr. 21. 17:45
 4/7 A kérdező kommentje:
De akkor az én szerencsétlen átlagommal hogyan kerülhetnék be bárhova is? Jó lenne nekem a fizetős is, valahogy összeszedném rá a pénzt, de ezzel az átlaggal.. 3,5 az nem egészen jó eredmény:((
2010. ápr. 21. 17:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem igazán tetszik az utolsó kérdésed, mi az, hogy hogy kerülhetnél be a szerencsétlen átlagoddal? Hát addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér... Vagy újraérettségizni is lehet.
2010. ápr. 21. 18:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: köszi a segítő szándékot, adtam egy zöldkezet. Még neked is.
2010. ápr. 21. 18:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Először inkább számold ki a pontjaid a kalkulátor segítségével, utána szenvedj, hogy mire elég:) Ha pedig annyira kevés pontod van, csinálj nyelvvizsgát, vagy érettségizz újra.
2010. ápr. 21. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!