Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fôiskolán/egyetemen való...

Fôiskolán/egyetemen való továbbtanuláshoz mindenképp kell emelt érettségi?

Figyelt kérdés
Kötelezô tenni ahhoz, hogy továbbtanuljak, vagy csak plusz pont? Van olyan egyetem, ahova nem kell emelt? Nem elég, ha jók a jegyeim, az érettségik 4-es 5-ös körül vannak + van nyelvvizsgám?

2016. aug. 31. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan egyetem, ahova nem kell emelt.
2016. aug. 31. 12:13
 2/7 A felhasználó ***** válasza:
56%
Sok helyen része a követelménynek, bizonyos tárgyból emelt érettségi. Sok esetben meg eléggé nehéz összeszedni a pontokat emelt érettségi nélkül, hacsak nem vagy olimpiai versenyző vagy ilyesmi. De biztos van olyan ahova nem kell.
2016. aug. 31. 12:15
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
Ahova magasabb a ponthatár, oda kell emelt érettségi, van ahova kettő is, de az alacsonyabb pontú szakokra nem kötelező. Mert pl, ha neked két 5ös, de csak 80%os érettségivel számolunk, az 320 pont, plusz nyelvvizsga, az 28 pont, tehát 348 pont. Ez nem olyan rossz eredmény, jópár helyre ennyi is elég. Hova szeretnél jelentkezni? Úgy könnyebben megmondhatnánk
2016. aug. 31. 12:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat! :) szeptember folyamán fogok dönteni, hova/milyen szakra akarok jelentkezni. Nyilván emelt nélkül nem pályázok neves helyekre, nekem megfelel egy kisebb fôsuli/egyetem is.
2016. aug. 31. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
de milyen szakokon gondolkodsz?
2016. aug. 31. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Neves helyekre is be lehet kerülni alacsony pontszámmal (300-350), akár még államira is a természettudományos, informatikai és mérnöki képzési területre. Önköltségesen meg szinte mindenhova be lehet jutni könnyen.

Egyik válaszoló írta, hogy oda kell emelt, ahová magas a pontszám. Ez így nem igaz. Egyrészt a pontszámok utólag vannak meghatározva, így nem lehetne ilyen feltételt szabni. Másrészt ahova emelt kell, oda emelt kell, függetlenül a szak népszerűségétől. Persze az igaz, hogy ahova emelt kell, ott eléggé magasak lesznek a pontszámok.

2016. aug. 31. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:
56%

Van ahol kötelező legalább egy vagy kettő tantárgyból emeltet tenni. Orvosihoz például kell két emelt szintű egy bioszból és egy kémiából vagy fizikából. Valahol azonban csak egyből kell, ilyen azt hiszem a pszichológia.

Az nem teljesen igaz,hogy nevesebb egyetemeken,szakokon magasabb a ponthatár. A kommunikáció-médiatudományt pl. nem mondanám nemesnek,de még komolynak sem, mégis az egyik legmagasabb a ponthatár ezen a szakon Sokan azért választják, mert jól hangzik,nem nehéz és jó a pr-ja.

A természettudományi szakokra könnyű bejutni,nem kell emelt szintű sem, viszont valóban nehéz elvégezni, nehezebb mint nagyon sok könnyű és neves szakot.

Én biológusnak tanulok egyébként, neurológia szakirányon és rettentően nehéz, főleg a szerves kémia, de imádom.

A Szegedi Egyetemre járok,ami az egyik legjobb egyetem Magyarországon, főleg a természettudományi képzése,mégsem magasak ide a ponthatárok.

Van már egy kommunikációs diplomám egyébként,de szinte nem is tanultam olyan könnyű volt a fősuli,meg is bántam, nem ér semmit, mégis nehéz bejutni.

Tehát ez komplexebben nézd és elemezd.Azt tanuld amit szeretsz és ne azt nézd hova nehéz bejutni.

2016. aug. 31. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!