Bluebliss kérdése:

Van olyan ingyenes esti gimnázium, ahol két tanév anyagát (10. és 11. ) egy tanév alatt megtanítják?

Figyelt kérdés

Egy éve járok magyar gimnáziumba. Az előtt külföldön éltünk a családommal, és mikor hazaköltöztünk, beiratkoztam még a tanév elején. A külföldi tanulmányi eredméyneimmel nem tudtak mit kezdeni, mert az iskola bizottsága nem tudta őket "magyarosan" értelmezni, és mivel nem jártam Magyarországon általános iskolába, így a nyolc osztályom sem volt meg. (Csak negyedikig, mert addig még itthon éltünk)

Koromat tekinve 11. osztályba kerültem volna, de úgy döntöttek, hogy a felzárkózás miatt visszatartanak egy évet. Ez meg is történt, viszont sajnos voltak némi hiányosságaim a kilencedikes matek tananyagban, év végén megbuktam. A pótvizsgámon,(ami éppen ma volt)nem sikerült elérnem a szükséges ponthatárt ahhoz hogy elégséges-t kapjak, így közölték velem hogy évet kell ismételnem.

Most 17 éves vagyok, decemberben töltöm be a 18-at, és az az igazság, hogy nagyon rosszul érintene, ha még egy évvel tolódna az érettségi.

Ezért azt szeretném megtudni, hogy vajon az lehetséges e, hogy két gimnáziumi tanév anyagát, egyetlen tanév alatt lebonyolítsák.

Ha vannak olyan esti iskolák, vagy más (ingyenes) lehetőségek amikt esetleg ajánlani tudna valaki, akkor azt nagyon szépen megköszönném neki.

Ha ez így lehetséges, és tegyük fel elvégzem a 10.-et és a 11.-et is egy év alatt, akkor jól értelmezem hogy a kövekező évben, elvileg vissza kerülhetnék nappali tagozatra, és a régi osztályommal kezdhetnék neki 12.-nek, ugye?

2016. aug. 29. 17:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha ilyen nehezen megy a matek, akkor összevonva még nehezebb lenne...
2016. aug. 29. 17:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Ja és olyan amúgy sincs, hogy 10-11-et elvégzed estin, majd a 12-őt újra nappalin.
2016. aug. 29. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!