Vissza kell fizetnem az államilag támogatott féléveket?

Figyelt kérdés
Kerestem mindenhol, de az esetemre nem találtam példát, valaki kérem segítsen. Most tanulok közgazdásznak önköltségesen egy évem van hátra, utána ausztriában szeretnék dolgozni. De párhuzaosan (idén kezdtem el) csinálok egy jogász képzést, ott államin vagyok. Ha meglesz a jogász diplomám (azaz amit államilag támogatotton végzek), de nem abban a szakmában, hanem például közgazdászként (amit önköltségesen csináltam) helyezkedek el külföldön ,akkor is vissza kell fizetnem az államnak a pénzt a jogász képzésért? vagy erről hol találok több infót? előre is köszi

#külföld #jogász #közgazdász #jogszabály #önköltség #államilag támogatott képzések
2016. aug. 26. 07:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Akkor hagyd ott a jogász szakot... és nem kell fizetni.
2016. aug. 26. 10:06
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha a közgázt is államison csinálnád, akkor azt is le kellene itthon dolgoznod 20 éven belül. Csak annyit kell itthon ledolgoznod, ahány államis félévet támogat az állam. De 20 éven belül kell ledolgoznod. Ha el tudod intézni, valahova bejelenteted magad napi 1 órás állásra, vagy egy magyar cégnek dolgozol külföldön, képviseled az érdekeit. Nem kell fizikálisan itthon tartózkodnod, amikor magyarországi cégnek dolgozol, csak itthon fizessenek utánad járulékot legalább napi 1 óra után. Majd jogász képzésen figyeld meg mi a törvény, azt kérdezősködj, mik lehetnek a kiskapuk, azt majd írd ide ki, mint jogász majd, hogy más is tudja, hogyan lehet kikerülni a ledolgozást, úgy hogy ne kellejen visszafizetnie semmit. 20 év nagy idő, bármi lehet addig.
2016. aug. 27. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!