Hol a legérdemesebb anglisztikát tanulni? (Pázmány, Kodolányi, Károli) SEGÍTSETEK SRÁCOOOOOK
A felvételi pontszám mind-mind a jelentkezők pontszámától függ, semmi más.
Kifejeteném bővebben is, de mivel kiabálsz, így inkább kihagyom.
Nem hiszem, máshogy tanítanák az angolt, mondjuk én EKE-n leszek anglisztika hallgató most szeptembertől. Én már 11.-ven eldöntöttem, anglisztikát szeretnék tanulni. Tenni nem kellett sokat érte, emelt érettségi volt a követelmény csak.
Kodolányiba én nem menbék. 280-as ponthatár, de cserébe a pénztárcádba is nyúlhatsz félévente, ezért is alacsony a ponthatár, nincs állami képzés ott. Szerintem inkább 350-360-as ponthatár, de akkor már állami.
Szia. Én is hasonló cipőben járok, most döntöttem el, hogy anglisztika szakon szeretnék továbbtanulni a későbbiekben. Nekem sajnos egy szintemelő érettségit is meg kell csinálnom, mert a mi időnkben és sulinkban még nem volt divat az emelt szint.
Nekem a Kodolányi szimpatikus, több volt osztálytársam is végzett ott különböző szakokon. Jókat mondtak az iskoláról. Szerintem én oda fogok jelentkezni.
Nem tudom aktuális-e még a kérdésed, de leírom a tapasztalataim.
Ugyanúgy voltam, mint te, végül a Károli mellett döntöttem, most végeztem el az első félévet több-kevesebb sikerrel.
Lehet én nem figyeltem, de mintha elfelejtették volna említeni a hallgatóknak, hogy ha állami támogatással tanulnak és nem érnek el egy bizonyos átlagot év végére, akkor átsorolják őket költségtérítésre, és következő szemesztertől fizethetnek (félévente 185 ezer). Ha később teljesíteni tudják az elvárást, visszakapják a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!