Hová tudok menni 18 évesen tanulni valami szakmát?
Figyelt kérdés
Nos 18 éves vagyok és szakmát szeretnék váltani de nem vesznek át két évesre mivel nincs meg a 10 osztályom (0. ban kezdtem) és 15 évesek kozé nem hiszem hogy beraknak 9.ikbe bár megpróbáltam. Merre tudnék igy menni vagy mit tudnék csinálni? OKJ nem ingyenes :(2016. aug. 24. 11:39
1/2 anonim válasza:
A 0. óta nem is jártál suliba? Azért estin érettségit szerezzél ez később jól fog jönni.
Van okj csak a középsulik honlapján nézegesd, meg a szakképzési centrumokban, ott vannak ingyenesek. Az iskolarendszerű oktatásban ingyenes az okj, de a különféle képző intézményeknél felnőtt oktatás van, az tanfolyam jellegű, ott fizetős. Biztos van olyan okj iskolarendszerű képzésben, amihez alapfokú végzettség elég. Keress rá a neten a szakképzési centrumokra.
2/2 A kérdező kommentje:
De jártam suliba. De most váltani akarok. Csak mivel nincs meg a 10 osztályom papiron igy (buktam) ezért 2 évesre nem vesznek át.Írtam kérvényt hogy rakjanak át szakmunkásba de mivel 18 vagyok nem hiszem hogy beraknak 15 évesek kozé 9.be ujra
2016. aug. 24. 12:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!