Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hová tudok menni 18 évesen...

Hová tudok menni 18 évesen tanulni valami szakmát?

Figyelt kérdés
Nos 18 éves vagyok és szakmát szeretnék váltani de nem vesznek át két évesre mivel nincs meg a 10 osztályom (0. ban kezdtem) és 15 évesek kozé nem hiszem hogy beraknak 9.ikbe bár megpróbáltam. Merre tudnék igy menni vagy mit tudnék csinálni? OKJ nem ingyenes :(
2016. aug. 24. 11:39
 1/2 anonim ***** válasza:

A 0. óta nem is jártál suliba? Azért estin érettségit szerezzél ez később jól fog jönni.

Van okj csak a középsulik honlapján nézegesd, meg a szakképzési centrumokban, ott vannak ingyenesek. Az iskolarendszerű oktatásban ingyenes az okj, de a különféle képző intézményeknél felnőtt oktatás van, az tanfolyam jellegű, ott fizetős. Biztos van olyan okj iskolarendszerű képzésben, amihez alapfokú végzettség elég. Keress rá a neten a szakképzési centrumokra.

2016. aug. 24. 12:07
 2/2 A kérdező kommentje:
De jártam suliba. De most váltani akarok. Csak mivel nincs meg a 10 osztályom papiron igy (buktam) ezért 2 évesre nem vesznek át.Írtam kérvényt hogy rakjanak át szakmunkásba de mivel 18 vagyok nem hiszem hogy beraknak 15 évesek kozé 9.be ujra
2016. aug. 24. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!