Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fősulinál és egyetemné, hány...

Fősulinál és egyetemné, hány évig lehet kapni állami támogatást? Ha elvégzek egy fősulit és egy egyetemet akkor az egyiket fizetnem kell?

Figyelt kérdés
Egy fősulit és egy egyetemet szeretnék elvégezni. A fősuli 4 év, az egyetem öt (ha nem több)....

2016. aug. 23. 08:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Összesen 12 félévet támogat az állam, tehát csak az egyiket tudod belőle teljesen megoldani, a másik nagyobb részét zsebből kell fizetned.
2016. aug. 23. 08:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Ó hát akkor az tök jó! :) azt hittem az egyiket teljesen nekem kell.. de így rendben van, megnyugodtam! :)

És egyébként csak a nappalin van támogatás? akik levelezőn tanulnak, az mindenképpen fizetős?

2016. aug. 23. 08:46
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ egyébként.
2016. aug. 23. 08:47
 4/7 anonim ***** válasza:
A [link] segít abban, hogy megtaláld a választ erre, mert szaktól függ, hogy van-e a levelezőre államilag támogatott hely. Két osztatlan szakra mennél, hogy ennyi ideig tart a képzés?
2016. aug. 23. 08:59
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Ma már nincs különbség egy főiskola és egy egyetem által nyújtott képzések között. Főiskolai és egyetemi diploma már nem szerezhető (de régen is lehetett egyetemen főiskolai diplomát szerezni). A főiskola és egyetem megnevezés az oktatók tudományos fokozataitól, és az intézményben zajló kutatásoktól függ. De nem az oktatás színvonalától.

Jelenleg BA/BSc (alapképzés), MA/MSc (mesterképzés) szintek vannak a felsőoktatásban, ez a legtöbb esetben osztott, néhány kivételes esetben pedig osztatlan (és ekkor mester szintű diplomát kapsz). Az alapképzések 6-8 félévig tartanak, a mesterképzések 2-4-ig, az osztatlan képzések pedig 10-12 félévig.

Összesen 12 állami féléved van, amiből nyugodtan el lehet végezni egy osztatlan képzést, egy alapot+mestert, vagy akár 2 alapot is, ha úgy jön ki.

2016. aug. 23. 10:15
 6/7 anonim ***** válasza:

59. Mennyi alkalommal vehetem igénybe a passzív félévet?Az egybefüggő szüneteltetés időtartama nem lehet több mint két félév. A hallgató két alkalommal élhet a szüneteltetés lehetőségével, mely szabályt úgy kell értelmezni, hogy egy alkalomnak minősül az az eset, ha a hallgató passzív félévet iktat be két egymást követő félévben. Az első szüneteltetésre – főszabály szerint - csak az első félév sikeres teljesítése után kerülhet sor.

böngésztem, azt hiszem így eldölt...:) nem fog menni a beiratkozás sem.

2016. aug. 29. 15:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Juj bocsi,ezt nem ide.:D
2016. aug. 29. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!