Nemzeti közszolgálati egyetemre vélemények?
Én ennek az elődjére, a Zrínyire jártam, 6 éve végeztem biztonság és védelempolitikai bsc szakon. Bekerülni be lehetett 4es érettségivel is, 117 vagy mennyi volt a ponthatár 145-ből (2007-ben).
Akkor már másodévesként felfogtam, hogy semmi értelme annak a szaknak, hacsak nem tudsz valami extravagáns nyelvet (arab, mandarin, akár szerb, stb.), vagy nincs rokon, csókos, stb, ugyanis rengeteg minisztériumi hely (HM-ben dolgoztam, így tudom, mesélték az ottaniak) kihalásos úton cserélődik, vagy ha valakit leváltanak már előtte megvan, hogy ki kerül oda a helyére.
Sok ismerősöm elvégezte az msc szakot is, teljesen feleslegesen. Volt olyan akit a honvédséghez még sorompónak se vettek fel, nemhogy tisztnek, tiszthelyettesnek, mások viszont a rendőrséghez el tudtak menni az egyik tanáron keresztül, ők voltak 3-4-en.
Kb. 40.-en voltunk, ebből 8 db az akire azt mondom, hogy megérte neki odajárni, ha eredménynek vesszük 5 év után a bruttó 230 ezres fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!