Óvónőhöz hasonló szakma?
Óvodapedagógusnak nem kell korán kellnie? Hallottál már a nyitós műszakról, mert az bizony durván 5:45-ös munkakezdést jelent. Oké, hogy X időnként esik rád ez a műszak, de azért tud korán lenni az az idősáv...Egyébként meg a délelőttös műszak is általában reggel 7 órási kezdést kíván meg, maximum 7:30 és előtte azért valamennyivel korábban kell megérkezned, nem spiccen van a kezdési idő.
Nem kell sokáig bent lenni? 6,5 óra a kötött munkaidő - csoporton belüli idő és azon felül még általában 1,5 óra egyéb, amit általában ott töltesz el bent - adminisztráció, foglalkozásokra felkészülés, fogadóóra, szülői és mindenféle program - főleg, ha pl. Zöld Óvoda. Szóval én a reggeles műszakom után, ha 6:00-tól voltam elvileg 12:30-ig vagy 7:30-tól 14:00-ig akkor sem tudtam soha 15:00-nál hamarabb eljönni, de volt, hogy 15:30...és ezek átlagos hétköznapok voltak, nem volt se szülői, se semmi.
A hétvége meg sokszor szintén adminisztrálás - gyerekek fejlődési lapjai, foglalkozásokra készülés, dekoráció, stb.
Szóval ne ezzel példálózz, ha olyan időbeosztást kívánsz, amit írtál.Csak azért szóltam hozzá, mert úgy érzem, hogy nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal.
Abszolút nem rossz és köszönöm, de nem kértem a tanácsodat, mert én teljesen rendben vagyok azzal a területtel, ahol dolgozom:)
Csupán a múltbéli tapasztalataimat osztottam meg, mert sajnos sokan hajlamosak "lenézni" az óvodapedagógusokat, mert így könnyű, úgy könnyű, így nem kell sokat dolgozni, meg úgy...nem rád célzok most, ne értsd félre, csak szerettem volna a tévhiteket eloszlatni, amiket kiéreztem a kérdésedből.
Remélem más hasznosabb tanácsot tud majd adni és megtalálod a megfelelő utad!:)
Szerintem a munkahelyek 99%-nál nem kell olyan korán kelni, mint egy óvónőnek, nem kell napi 13 órát dolgozni, nem kell hétvégén dolgozni és jobban is fizet, mint az óvónő.
De óvónőhöz hasonló pl a tanító.
Tanár?
Időbeosztás alapján szerintem abszolút nekik a legjobb. Megtartanak átlagban napi 3-4 órát, és ennyi. Persze osztályfőnökként ott vannak itt is a szülői értekezletek pl. Meg azért nagyon nem mindenki való tanárnak, elég stresszes tud lenni. + otthon dolgozatok kijavítása, órára való felkészülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!