Megéri vegyészmérnöknek tanulni?
Nekem vegyészmérnök bsc diplomám van ötössel végeztem és sokat kellett nagyon tanulni, sajnos családi okból nem mentem Msc-re, a Bsc-vel meg nem találok állást, az nem kell, de másban dolgozom, amihez nem kell ez a diploma!
Szerintem jól gondolkozol a vendéglátással, mert abban szerintem is több lehetőség van, mint a vegyészetben!
Az, hogy mennyi munkalehetőség van egy szakmában, szerintem nem kellene, hogy kifejezetten meghatározó legyen pályaválasztásnál. Persze a kapitalista világban ezt tűnik logikusnak, de sajnos az, hogy a végén jutalma lesz a fáradozásodnak nem is biztos. Inkább azt lenne jó megtudni, hogy neked mihez van affinitásod. Fontos, hogy mögötted legyen valaki, a családod, akik támogatnak is. Vendéglátósokról vegyes dolgokat hallottam. Az viszont tuti, hogy munkád lenne pincérnőként, de ha pénzt akarsz keresni, valószínűleg külföldre kell menned.
Azt javaslom, hogy írd le magadnak, hogy milyen szakok vonzanak, és miért. Ehhez írd hozzá azokat a véleményeket is, amiket másoktól, pl szüleidtől hallasz. Látni fogod, hogy mennyire irányítanának mások a döntéshozásban. Végül választhatsz, hogy követed mások javaslatát, vagy megvalósítod az elképzeléseid.
Remélem segítettem!
#3 "hogy mennyi munkalehetőség van egy szakmában, szerintem nem kellene, hogy kifejezetten meghatározó legyen"
Már miért is nem? Valamiből meg kell élni. minek tanuljon az ember olyat, amiből nem fog megélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!