Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri vegyészmérnöknek tanulni?

Megéri vegyészmérnöknek tanulni?

Figyelt kérdés
Jövőre megyek majd szakközépbe és a szüleim nagyon akarják, hogy a vegyipariba menjek, meg hogy vegyészmérnök legyek, mert azzal jól el lehet helyezkedni, én még nem tudom, inkább a kereskedelmi szakközépbe mennék pincérnőnek, persze mindig azzal jönnek, hogy kitűnő tanuló kislány nehogy már pincérnő legyen, de én úgy gondolom, hogy sokkal több étterem és szálloda van, mint vegyi gyár ahova lehet menni dolgozni, meg külföldön is inkább a pincéreket keresik és szerintem azzal jobban boldogulnék, ha ezt a szakmát tanulnám meg plusz 2-3 nyelvet, mint a sok matekot, kémiát, fizikát!

2016. aug. 22. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

Nekem vegyészmérnök bsc diplomám van ötössel végeztem és sokat kellett nagyon tanulni, sajnos családi okból nem mentem Msc-re, a Bsc-vel meg nem találok állást, az nem kell, de másban dolgozom, amihez nem kell ez a diploma!

Szerintem jól gondolkozol a vendéglátással, mert abban szerintem is több lehetőség van, mint a vegyészetben!

2016. aug. 22. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
A vegyész szakma sajnos telítődik, a tapasztalt mérnökök simán találnak állást, sőt olyan 10-15 éve király szakma volt, de most már nehezebb vele boldogulni, a 2008-as válság ezt a szektort is érintette! Nekem ez a véleményem!
2016. aug. 22. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyi munkalehetőség van egy szakmában, szerintem nem kellene, hogy kifejezetten meghatározó legyen pályaválasztásnál. Persze a kapitalista világban ezt tűnik logikusnak, de sajnos az, hogy a végén jutalma lesz a fáradozásodnak nem is biztos. Inkább azt lenne jó megtudni, hogy neked mihez van affinitásod. Fontos, hogy mögötted legyen valaki, a családod, akik támogatnak is. Vendéglátósokról vegyes dolgokat hallottam. Az viszont tuti, hogy munkád lenne pincérnőként, de ha pénzt akarsz keresni, valószínűleg külföldre kell menned.

Azt javaslom, hogy írd le magadnak, hogy milyen szakok vonzanak, és miért. Ehhez írd hozzá azokat a véleményeket is, amiket másoktól, pl szüleidtől hallasz. Látni fogod, hogy mennyire irányítanának mások a döntéshozásban. Végül választhatsz, hogy követed mások javaslatát, vagy megvalósítod az elképzeléseid.

Remélem segítettem!

2016. aug. 22. 14:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Előttem szólóval egyet értek, annyit tudok még az 1-2 kommentemhez hozzátenni, hogy a nyelvtanulás károdra soha nem fog válni és nincs hasztalan nyelvtudás, szóval a 2-3 nyelv megtanulása terén jól gondolkozol, én anno túlzottan belemélyedtem a természettudományokba és csak angolul tanultam, amit megbántam, most harcolok a némettel, meg estin szakmát tanulok, hogy au-ba vagy németbe el tudjak menni! A pincérnők külföldön jól keresnek és keresik is őket, a vendéglátóipar elég nagy szektora a gazdaságnak, falusi vendéglőtől éttermen át a hotelekig bárhová mehetsz dolgozni!
2016. aug. 22. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha viszont vegymérnöknek vagy vegyésznek mégy, készülj fel, hogy több éves elkötelezett tanulás vár rád és keményen meg kell még egy lenézett Bsc-ért is dolgozni, szerintem akkor menj rá, ha biztos a háttered és az elkötelezettséged, mert ez meghatározza majd a következő 9,5 éved! (Középsuli 4 év, Bsc 3,5 év, Msc 2 év)
2016. aug. 22. 14:45
 6/6 anonim ***** válasza:

#3 "hogy mennyi munkalehetőség van egy szakmában, szerintem nem kellene, hogy kifejezetten meghatározó legyen"

Már miért is nem? Valamiből meg kell élni. minek tanuljon az ember olyat, amiből nem fog megélni?

2016. aug. 23. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!