Lehetnék így környezetmérnök?
Nem voltam jó matekból sajnos középiskolában, igaz nem is foglalkoztam vele. Meg inkább humán beállítottságúnak tartom magam, de érdekel a környezetvédelem.Így eszembe jutott hogy vajon ha időt szánok rá, és gyakorlom a matekot lehetséges lenne-e elvégeznem a környezetmérnök szakot. Szerintetek ez lehetséges cél, vagy felejtsem el az egészet? A reál dolgokhoz születni kell?
Köszönöm a válaszokat!
Nem ajánlom ezt a szakot, mert nem lehet vele elhelyezkedni, nem olyan igazi mérnök szak, mint építész, vegyész, gépész, stb.
Másrészt előfordulhat, hogy környezetmérnökként pont az ellenkezőjét kell csinálnod, mint amiben hiszel, mert a gazdasági szereplőket kell kiszolgálni. Pl. a környezeti hatástanulmányokat is a beruházók fizetik, érthető, hogy lojalitást várnak el.
egy környezetmérnök végzettségű, de nem abban dolgozó
ui: ha nem vagy reál beállítottságú, ne válassz mérnökit.
tanulj nyelveket, egyéb ötletem nincs, de ha csak lustaságból voltál rossz matekból, szóba jöhet informatika
Környezetmérnökként nagyon nehéz elhelyezkedni. Ha a környezetvédelem érdekel akkor mást keresgess.
Ügyvédként is lehet védeni a környezetet, ha már humán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!