Hogyan tehetem le az animátor vizsgát?
Suli alatt az animátor iskolát értem, Kb. általánosig jutottam, szóval most elég macerás lenne befejezni az iskolát, főleg mivel nagy valószínűséggel napi 12 órát fogok dolgozni.
Na meg mielőtt valaki beszólna, már egészen kisgyerekként is dolgoztam, nem kapok segélyt, nem akarok ingyenélő lenni. Próbáltam segélyt igényelni, egy kis támogatás hogy befejezhessem az iskolát, de elküldtek, szóval esélytelen hogy befejezzem.
Egy japánban dolgozó animátor mondta, hogy a japánban jönnek mennek az animátorok, mivel keveset fizetnek és nem egy népszerű szakma mivel sok időt vesz el. Egy interjút olvastam ezzel kapcsolatban, mivel sokan már csak a szakma szeretete miatt mennek el animátornak.
Azt méh hozzá tenném hogy elvileg már Magyarország is mentek japánba dolgozni animátorként. És szerintem az +pont hogy eddig már több munkám is van amin dolgoztam.
Szóval ha betudnám fejezni az iskolát, nem lenn olyan nehéz szerintem, csak nyelvet kellene többször gyakorolni.
Ám honnan veszed hogy esélytelen? Tudtommal nem egy amerika, koreai, kínai dolgozik kint japánban. A No Game No Life szerzője is csak anyai ágon japán, amúgy meg brazil, és ott is született.
Szóval ez olyan ostobaság mint hogy egy europai nem rajzolhat mangát, amikor a japánok évente több versenyt rendeznek nemzetközi szinten, esélyt adva a külföldieknek, és tokyo várostól messze élőknek.
Onnan veszem, hogy van ismerősöm, aki kint él Japánban és két másik, aki egy ideig kint élt. Szerintük ha külföldi vagy, bizonyos szakmákban el tudsz helyezkedni, pl. nyelvtanítás, modellkedés, de rengeteg más szakmában nem vagy csak nagyon nehezen. Nos, ők európaiak, más ázsiaiaknak mint pl. koreai, kínai állítólag könnyebb a dolga, és valóban sokan dolgoznak az animációs iparban.
Egyébként ha külföldiként el akarsz helyezkedni, akkor elég fontos nem csak a jó nyelvtudás, hanem a nyelv és a gesztusok helyes alkalmazása is, ezt megint csak az ismerőseimtől tudom. Egyikük konkrétan azért választotta Koreát végül Japán helyett, mert Koreában jobbak voltak a munkaszerzési esélyei.
Hogy külföldi rajzolhat-e mangát, abba nem érdemes belemenni, az egy teljesen más téma. Igazából csak definíció kérdése, mit ismerünk el mangának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!