ELTE Tanító-és Óvónőképző alkalmassági?
Sziasztok!
Ha valaki tudna esetleg az alkalmassági vizsgáról információkat, megköszönném.
Elsősorban a vizsga menete érdekelne.
Énekből gyermek-vagy népdalok kellenek? Kottázást milyen szinten kérik? Szolmizálás?
A testi alkalmasságin mik voltak a követelmények?
Elsősorban ezekre szeretnék választ kapni. Előre is köszönöm.
/a csecsemős szakot is megjelöltem. Tudja esetleg valaki, hogy az egészségügyi kiskönyvet azt csak a beíratkozáskor kell vinni? /
Szia!
Én a februári előalkalmasságin voltam,és sikerült :-)
Ének: szolmizálni kell tudni,de segítettek (nekem sem ment túl jól).
Fontos viszont a tiszta énekhang.
Népdal van írva a honlapra,de volt olyan,aki elég gyerekes dalokat hozott...Azok is teljesen jók voltak,de szerintem ne egy Éliás-Tóbiással állítsd oda :-)
Tesi:
Először futottunk körbe egy nagy tornaterembe,közben mindenféle gyakorlatokat kellett csinálni.
(Tapsra leguggolni,majd felugrasz-futsz tovább) Két tapsra fekvőtámasz és aztán futsz tovább....indiánszökdelés stb...
Aztán gimnasztika,és a végén "akadályverseny".Ez kézenállással indul (két tanuló segít neked,és megtartja a lábad,neked csak nagy lendületet kell venni).
Labdavezetés,egyensúlyozva végigmenni egy padon,aztán szekrényugrás (nem vészes egyáltalán,de jó ha tudod gyakorolni a sulidban esetleg).
Ennyi :-)
A kézenállást is gyakorolgasd,mert volt olyan,akit elküldtek amiatt,hogy képtelen volt lendületet venni.
Jah és kottázni nem kellett,tehát semmi ABC-s hangok vagy ilyesmi.
Legyen szép hangod és ez a lényeg.
Beszéd alkalmasságin pedig egy szöveget kell felolvasnod.Az is könnyű.
Sok sikert!
Ha van kérdésed még szólj!
A csecsemősben nem tudok segíteni sajnos.
Nem volt dobbantó.Csak fel kellett ugrani (nem kell átugrani) csak felugrani és aztán leugrani.
De amikor felugrasz,akkor nyugodtan felállhatsz és lendületet véve ugrasz le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!