Milyen egyetemet, fősikolát, tanfolyamot kell végeznem ahhoz hogy tolmács legyek? És Pesten hol van ilyen?
Szeretnék majd a jövőben utazgatni,és szeretem a nyelveket így gondoltam a tolmácsság az nem rossz ötlet. Azt csinálnám amit szeretek és közbe még utazhatok is ha kell.
Plusz az sose árt ha valaki több nyelven is tud rendesen.
Arról le maradtam hogy kiskoromtól kezdve tanulok nyelvet meg veszek plusz órákat de,ha szorgalmasan tanulok akkor sikerülhet. Viszont azt nem tudom hogy hol vannak ilyen egyetemek vagy fősulik,hol van ilyen képzés. Nem vagyok tájékozott a sulik terén. Azért Pesten mert imádom a városokat. Laknak ott ismerőseim. Majd egyszer ki akarok menni külföldre és meg kéne tanulnom,szoknom a városi közlekedést stb. Fiatal vagyok de szeretek előre tervezni. Köszönöm a válaszokat. 14/L
Szóval akármit végezhetsz, lehetsz bármi, utána is nyitott a tolmácsképzés (szakfordítóval párban oktatják). Itt megnézheted a részleteket:
(ez csak egy kiragadott példa, egy suliból)
Azt tudnod kell, hogy az alapszak, amit elvégzel, az adja a szaknyelvet is, tehát ha jogász leszel, akkor jogi szakfordító ezután, ha gazdasági szakot végzel, akkor gazdasági szakfordító, stb.
Érdemes szerintem nyelvszak helyett ilyesmit elvégezni, mert a nyelvet tudni fogod, így is, úgy is, viszont így szakmai tudás is lesz mögötte, nem csak szavak.
Németet tanultam 5 évig,abbóls nem sokat tudok mert az első két évben nem volt valami jó a német tanárom. De most megyek majd gimibe. Csak ilyen sima 4 évesre,ott már angolt is fogok tanulni. És úgy gondoltam hogy majd elsősorban az angolra helyezem a hangsúlyt az nagyon érdekel meg kell is. És hogy fakultációnál felveszem még az angol nyelvet pluszba. És tovább nem tudom. :)
Igazából nem vagyok tisztába a sulikkal meg a képzésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!