Érdemes olyan szakra beiratkozni, ami nem igazán érdekel?
Koma, a te szakod nem a PSZ.
Ha gazdasági vonal érdekel, és szereted a matekot, akkor gazdaságelemzőt próbáld meg. A PSZ nagyon erős diploma, de tényleg csak annak való, aki szereti, és érdekli a téma.
Hát nem tudom, hogy ez a magolást hangoztató ember valaha járt-e PSZ-re vagy valaha tanult-e bármilyen számvitelhez kapcsolódó dolgot, de szerintem nem. Noha én sem PSZ-re jártam, de volt 3-4 számvitelhez köthető tárgyam: rohadtul nem magolás. Igen, a négy alapműveletre épül minden és csak egy logikai rendszert kell hozzá megérteni. Amennyi magolás a számvitelben van, az mindenhol van.
Nos és akkor ott van a PSZ-ből a másik betű, a pénzügy. Az meg abszolút csak matek, nulla magolás.
Na látod ember, ez a bajod, hogy nem jártál PSZ-re soha. Ha van pár tantárgyad ami köthető a számvitelhez, az nem azt jelenti, hogy számvitelt tanulsz!
A számvitel alapjait tanulhattad csak, ami még könnyű, és nem akkora a követelmény, mint magán a PSZ szakon.
Itt pár hét alatt ledarálják az alapokat és rájössz, hogy egy zh-n nincs idő az értésre!
Bekell vágnod a könyvelési tételeket, és automatikusan kell nyomni, vagy bukta lesz.
Persze az a jó ha érted is, de magában nem elég!
A matek, mint írtam 4 alapművelet, de az is átmegy már rutinba.
Maga a pénzügy is kétoldalú penge. A matek részén kívül van ugyanúgy elmélet! S nem titok, az elmélet nélkül zh-n ugyanúgy megbuksz!
Ezért mondom, hogy a PSZ annak való aki a logikai matekot még bírja, az emelt(igazi matekot) meg nem szereti de kibírja, emellett egy csomó tantárgy elmélet!
Nem csak pénzügy, számvitel órák vannak.
"Na látod ember, ez a bajod, hogy nem jártál PSZ-re soha. Ha van pár tantárgyad ami köthető a számvitelhez, az nem azt jelenti, hogy számvitelt tanulsz!
A számvitel alapjait tanulhattad csak, ami még könnyű, és nem akkora a követelmény, mint magán a PSZ szakon.
Itt pár hét alatt ledarálják az alapokat és rájössz, hogy egy zh-n nincs idő az értésre!
Bekell vágnod a könyvelési tételeket, és automatikusan kell nyomni, vagy bukta lesz.
Persze az a jó ha érted is, de magában nem elég!
A matek, mint írtam 4 alapművelet, de az is átmegy már rutinba.
Maga a pénzügy is kétoldalú penge. A matek részén kívül van ugyanúgy elmélet! S nem titok, az elmélet nélkül zh-n ugyanúgy megbuksz!
Ezért mondom, hogy a PSZ annak való aki a logikai matekot még bírja, az emelt(igazi matekot) meg nem szereti de kibírja, emellett egy csomó tantárgy elmélet!
Nem csak pénzügy, számvitel órák vannak."
Corvinusra jártam, szerintem bőven van fogalmam a dolgokról és biztosra mondhatom, hogy te nem tanultál soha semmiféle számvitelt vagy pénzügyet egyetemi szinten, ha ilyeneket mondasz... vagy ha igen, akkor semmit nem fogtál fel belőle.
Persze, nem zh-n kell az alapoktól rájönni a dologra, a kulcsszó amit keresel azt úgy hívják, hogy gyakorlás. Ez viszont mindenhez szükséges, semmiféle matekos tárgyból nem fogsz úgy átmenni semmilyen számonkérésen, ha nem gyakorolsz, egy tanár sem fog várni rád 4 órát, hogy végigrágd magadat a feladatsoron. Se programozós tárgyon, se semmilyenen ahol bármiféle gyakorlati része is van a tantárgynak.
Még egyszer: ennyi seggelés és gyakorlás MINDENHOL van. A semmire nem lehet építkezni.
Kérdező, ha téged kifejezetten a matematika érdekel, akkor ez nem a te szakod. Programtervező informatikus, matematika, fizika, meg van valami pénzügyi matematikai elemző, vagy valami hasonló nevű szak. Ezekből válogathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!