Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes olyan szakra beiratkoz...

Érdemes olyan szakra beiratkozni, ami nem igazán érdekel?

Figyelt kérdés
Jelölni kellett valamit, hát jelöltem. Közben rájöttem, hogy nem tudok róla eleget, de amit igen, az sem túl érdekes....Ráadásul fizetős, rohadtul nem tudom, hogy mit csináljak.

#pénzügy #PSZK #nem érdekel igazán
2016. aug. 6. 18:20
1 2
 11/15 A legböszmébb Feri ***** válasza:

Koma, a te szakod nem a PSZ.

Ha gazdasági vonal érdekel, és szereted a matekot, akkor gazdaságelemzőt próbáld meg. A PSZ nagyon erős diploma, de tényleg csak annak való, aki szereti, és érdekli a téma.

2016. aug. 6. 22:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Ne iratkozz be most, keress egy szakmát, arra még augusztus végéig jelentkezhetsz. Ha nincs elég pontod, akkor újra is érettségizhetsz néhány tárgyból... és jövőre átgondoltabban jelentkezel olyanra, ami tényleg érdekel is.
2016. aug. 7. 09:41
 13/15 anonim ***** válasza:
78%

Hát nem tudom, hogy ez a magolást hangoztató ember valaha járt-e PSZ-re vagy valaha tanult-e bármilyen számvitelhez kapcsolódó dolgot, de szerintem nem. Noha én sem PSZ-re jártam, de volt 3-4 számvitelhez köthető tárgyam: rohadtul nem magolás. Igen, a négy alapműveletre épül minden és csak egy logikai rendszert kell hozzá megérteni. Amennyi magolás a számvitelben van, az mindenhol van.

Nos és akkor ott van a PSZ-ből a másik betű, a pénzügy. Az meg abszolút csak matek, nulla magolás.

2016. aug. 7. 11:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Na látod ember, ez a bajod, hogy nem jártál PSZ-re soha. Ha van pár tantárgyad ami köthető a számvitelhez, az nem azt jelenti, hogy számvitelt tanulsz!

A számvitel alapjait tanulhattad csak, ami még könnyű, és nem akkora a követelmény, mint magán a PSZ szakon.

Itt pár hét alatt ledarálják az alapokat és rájössz, hogy egy zh-n nincs idő az értésre!

Bekell vágnod a könyvelési tételeket, és automatikusan kell nyomni, vagy bukta lesz.

Persze az a jó ha érted is, de magában nem elég!

A matek, mint írtam 4 alapművelet, de az is átmegy már rutinba.

Maga a pénzügy is kétoldalú penge. A matek részén kívül van ugyanúgy elmélet! S nem titok, az elmélet nélkül zh-n ugyanúgy megbuksz!

Ezért mondom, hogy a PSZ annak való aki a logikai matekot még bírja, az emelt(igazi matekot) meg nem szereti de kibírja, emellett egy csomó tantárgy elmélet!

Nem csak pénzügy, számvitel órák vannak.

2016. aug. 7. 13:14
 15/15 anonim ***** válasza:

"Na látod ember, ez a bajod, hogy nem jártál PSZ-re soha. Ha van pár tantárgyad ami köthető a számvitelhez, az nem azt jelenti, hogy számvitelt tanulsz!

A számvitel alapjait tanulhattad csak, ami még könnyű, és nem akkora a követelmény, mint magán a PSZ szakon.

Itt pár hét alatt ledarálják az alapokat és rájössz, hogy egy zh-n nincs idő az értésre!

Bekell vágnod a könyvelési tételeket, és automatikusan kell nyomni, vagy bukta lesz.

Persze az a jó ha érted is, de magában nem elég!

A matek, mint írtam 4 alapművelet, de az is átmegy már rutinba.

Maga a pénzügy is kétoldalú penge. A matek részén kívül van ugyanúgy elmélet! S nem titok, az elmélet nélkül zh-n ugyanúgy megbuksz!

Ezért mondom, hogy a PSZ annak való aki a logikai matekot még bírja, az emelt(igazi matekot) meg nem szereti de kibírja, emellett egy csomó tantárgy elmélet!

Nem csak pénzügy, számvitel órák vannak."

Corvinusra jártam, szerintem bőven van fogalmam a dolgokról és biztosra mondhatom, hogy te nem tanultál soha semmiféle számvitelt vagy pénzügyet egyetemi szinten, ha ilyeneket mondasz... vagy ha igen, akkor semmit nem fogtál fel belőle.

Persze, nem zh-n kell az alapoktól rájönni a dologra, a kulcsszó amit keresel azt úgy hívják, hogy gyakorlás. Ez viszont mindenhez szükséges, semmiféle matekos tárgyból nem fogsz úgy átmenni semmilyen számonkérésen, ha nem gyakorolsz, egy tanár sem fog várni rád 4 órát, hogy végigrágd magadat a feladatsoron. Se programozós tárgyon, se semmilyenen ahol bármiféle gyakorlati része is van a tantárgynak.

Még egyszer: ennyi seggelés és gyakorlás MINDENHOL van. A semmire nem lehet építkezni.

Kérdező, ha téged kifejezetten a matematika érdekel, akkor ez nem a te szakod. Programtervező informatikus, matematika, fizika, meg van valami pénzügyi matematikai elemző, vagy valami hasonló nevű szak. Ezekből válogathatsz.

2016. aug. 7. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!