Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Keleti nyelvek és kultúrák....

Trianna9 kérdése:

Keleti nyelvek és kultúrák. Mit kezdhetek vele?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel a keleti nyelvek és kultúrák, arab vagy újgörög szakirány, mint továbbtanulási cél. De sajnos nem tudom, ezzel a végzettséggel hol lehet elhelyezkedni?

2016. aug. 6. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Arab tolmacsok jol fognak keresni a jovoben plane mivel jelenleg csak ketto vagy harom darab van az orszagban (olyan aki magyar, de anyanyelvi szinten beszeli a nyelvet es tolmacs kepesitese van), es cirka 2-300 ezres oraberert mennek tolmacsolni. Ha megtanulsz arabul C2-es szinten mellette meg angolul, akkor azzal nagyon jo bizniszt csinalhatsz egy fordito-tolmacs mesterrel.
2016. aug. 6. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:

A nicknevedből gondolom, hogy lány vagy... nos persze meg lehet tanulni így is arabul, de vannak problémák. Egy férfi akármikor "kiruccanhat" a közel-keletre nyelvterületen gyakorolni, egy nőnél ez már sokkal problémásabb. Plusz ott vannak a kulturális kérdések, nőként sok minden van az arab kultúrában, amivel nagyon nem ért egyet az ember lánya. És az iszlámmal is rendkívül összefonódott. Csak akkor kezdj bele, ha ez nem riaszt el.

Fordító-tolmács képzés pedig NINCS arab nyelven, angol és német/francia/kínai (Pest, ELTE), + spanyol, orosz (BME fizetős képzés és Szeged) van. Más nincs.

2016. aug. 6. 18:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább az újgörög
2016. aug. 6. 22:21
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindhármótoknak a válszokat. Az elsőnek mondanám hogy elég szép képet festett le elém a jövőre nézve,nagyon hálás vagyok.

És igen lány vagyok. Tisztában vagyok az arabok életmádjával, szokásaival és pont ezek miatt szeretnék tanulni róluk. De még van időm dönteni.:)

Még egyszer nagyon köszönöm!

2016. aug. 7. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!