Nincs ötletem, hogy mi szeretnék lenni. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Most vagyok 12.-es, de maradok +1 évet technikusin. Kedvenc tantárgyam a matek...egyszerűen imádom. Ezenkívül szeretem nagyon a kémiát és a biológiát is,de,mivel szakgimnáziumba járok,ezért kötelező a szakmából emelt szinten érettségizni (környezetvédelem (ez annyira nem tetszik))
Milyen munkákat tudtok amiben tudom kamatoztatni a matek a kémia vagy biológia tudásom? Nem tudom eldönteni,hogy melyekből tegyek emeltet :/ (összes tanulmányi átlagom 4,6 - 4,7)
Ha van szakma amit tudtok ajánlani, nem tudtok hozzá egyetemet ?
Egyszerűen ötletem sincs :(
2016. aug. 2. 23:09
11/15 anonim válasza:
Valamit nagyon elnézhettél mert Pécsen se vegyész- , se biomérnöki nincsen :D . Egyébként a biomérnök a mikroorganizmusok és azok által termelt anyagok ipari felhasználásaival foglalkozik elsősorban ilyen pl.: gyógyszeriparban antibiotikumokkal, hormonokkal, enzimekkel , szteroidokkal kapcsolatos szerek előállítása, vakcinák, természetes hatóanyagok; szennyvíztisztítás, eleven iszap, vízminőség ellenőrzés, tárolók tervezése, kivitelezése; környezetre kevésbé káros műanyagok előállítása, a korábban forgalomban lévők, és az előállításuknak a modernizálása; élelmiszeriparban gyakorlatilag bármilyen területen, de ami jelentős: bor sör, mindenféle alkohol, sajtok...stb, ahol erjesztéses folyamatok kellenek (de mondom ezen kívül is igazából minden része... , élelmiszerek minőségének ellenőrzése, gyártásának felügyelete, modernizálása, élelmiszer technológia; biooldószerek előállítása, mindenféle enzimekkel kapcsolatos folyamatok, bioalapanyagok használatára áttervezése a különböző vegyipari üzemeknek, a technológiák környezetbarátabbá tételének kidolgozása, növényvédő/ rovarirtó / gombairtó...stb szerek; bioetanol, bioüzemanyag, biomassza felhasználás, mindenféle kutatóüzemek (egyetemeken, MTA-n, vagy egyéb kutatóintézetekben), mindenféle analitikai módszerek (bár ez inkább a vegyészek területe mélyebben, de azért itt is jelentős).... Most hirtelen ennyi, szerintem ebből már el lehet képzelni, hogy kb milyen irányban lehet elhelyezkedni, mi lesz a feladatod, ha ezt választod.
12/15 A kérdező kommentje:
Nem néztem el, vegyész és biomérnök Veszprémben van,Pécsen nincs tudom :)
Köszönöm a választ az első fele még érdekesnek tűnt, de ez az eleven iszap,vízminőség ez nagyon unalmas :D
2016. aug. 7. 10:40
13/15 anonim válasza:
Nem kötelező a vizes dolgokkal meg iszappal foglalkozni :D azt is csak mint egy lehetőséget a sok közül írtam neked , én is pl. inkább az enzimtermelés irányába orientálódok
14/15 anonim válasza:
Nehéz úgy hogy 3 kedvenc tárgyad van, talán a bionika az amiben ezek mind megvannak, viszont ott van egy kevés fizika meg infó is, de lehet menni bioszból mesterre. Én gyógyszerésznek megyek idén, arról tudok majd mesélni, hogy milyen és hogy mennyi a matek. Persze ez sok emelt lenne, de szerintem a szakmaiból, ha nem akarsz semmit csinálni vele legyen cél egy 60% hogy meglegyen az 5ös, de ha nem kell abba ne fektess annyi energiát, mint azokba amik tnyleg kellenek majd.
15/15 A kérdező kommentje:
Igaziból a kémiai vagy biológia munkáknál (pl gyógyszerész, virológus stb..) attól félek,hogy vannak állat kísérletek..azg én nem bírnám,imádom az állatokat és, ha van valamelyik munkánál,akkor arról lemondok,mert az állatok fontosabbak
2016. aug. 8. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!