Idegen nyelvi követelményeknél mit jelent ez pontosan?
Tehát szakleírásnál van az hogy: "Idegen nyelvi követelmények: Az alapfokozat megszerzéséhez legalább egy idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2) komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges."
Ez azt jelenti hogy ha emelt érettségit teszek az adott nyelvből akkor nem szükséges a nyelvvizsga?
Fontos lenne, igaz még van 9 hónapom, de ha számít az emelt angol akkor nem költök külön nyelvvizsgára.
Akkor miaz hogy: "vagy államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány"
Ezt nem értem, miért írják oda hogy vele egyenértékű érettségi, ha nincs vele egyenértékű érettségi?
"államilag elismert felsőfokú (C1) komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél"
Nyelvszakos tanári diploma felel meg felsőfokú általános nyelvvizsgának.
Előző válaszolónak igaza van, bár én úgy tudom, semmilyen középiskolában (kéttannyelvűben sem) lehet emelt érettségivel sem felsőfokú nyelvvizsgát szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!