Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova mehetek továbbtanulni...

Hova mehetek továbbtanulni ezekkel a tárgyakkal, lehetőségekkel?

Figyelt kérdés
Jövőre fogok érettségizni és bár az elképzelésem megvan nagyjából, mégis jól jönnének a tippek, tanácsok. Érettségi tárgyaim szerintem a matek emelt, történelem, magyar és 2 nyelv. Azért választanék 2 nyelvet, mert az egyiket nagyon régóta tanulom (angol), másikhoz pedig megvan az érzékem, nagyon jól megy. Félévi és évvégi jegyeim 5ösök, 4es ritkán csúszik be. Gazdasági irányba tanulnék tovább (gazd. menedzsment / pénzügy számvitel / alkalmazott közgazdász), de oda általában 450+ pont kell államira, és ha esetleg kevesebbet érnék el, szükség lenne pár alternatívára is. Szóval az a kérdésem, hogy hova tudok ilyen tárgyakkal továbbmenni, mik a lehetőségeim? :D

2016. júl. 26. 21:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Marketing, pénzügy, kontrolling, menedzsment, szervezés, logisztika, elemzés stb.

Ezek nem szakmák sajnos.

Sajnos magyarországon az történik amit a kormány megenged a multinak és az a cég marad meg amelyik támogatást kap.

Sajnos a Marketing, menedzsment, szervezés, logisztikának semmi köze a közgazdasághoz, azért dolgoznak ilyen helyen közgazdászok, mert az érettségi is elég:(

Sajnos a pénzügyi elemző az újságíróval van egy szinten, ugyanis a közgazdász az, aki holnap megmondja, hogy a ma történtek miatt miért nem érvényes a tegnap állított dolgok.

Olyan szakma van, hogy sap programozó, de ehhez nem kell gazdasági tudás, ahogy az adatbevitelhez sem.

Akármennyire is vonzó szervezni, parancsolni, a főnök, más pénzéről dönteni, ilyen állás nincs.

Persze a hozzád hasonlók ezt az irányú igényüket ki fogják élni a családtagokon, munkatársakon, vagy itt a neten, csak kitartás.

Képzeld, informatikus vagyok vállalkozóként, de sok kőműves vállalkozó ismerősöm van, és nem vagyunk rászorulva egy közgazdászra, ha a pénzzel kell számolnunk, vagy meg kell szervezni az alkalmazottak munkáját. Csak egy könyvelő kell.

2016. júl. 29. 20:39
 12/12 anonim ***** válasza:

"... az említett tárgyaim elegendőek a követelményekhez vagy informatika is kéne?"

"Bármit ír erre válasznak bárki, el fogod hinni neki anélkül, hogy utánanéznél? Remélem, nem. Ha meg úgyis utána fogsz nézni, akkor mi értelme megkérdezni? felvi.hu, annak higgy, ne a kósza hozzászólóknak!"

"Természetesen folyamatosan böngészem én is a felvi.hu-t, csak kíváncsi voltam mások véleményére is, ezért írtam a kérdést."

Szóval szerinted az, hogy mik a követelmények, attól függ, hogy kinek mi a véleménye? :D Ne már!

2016. júl. 29. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!