Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csinál pontosan az idegenf...

Mit csinál pontosan az idegenforgalmi szakmenedzser? Tapasztalatokat is várok!

Figyelt kérdés
mik ennek a szakmának az előnyei és a hátrányai??? mi szükséges hozzá? mennyire keresett szakma?? én a magyar üzletemberképző SZKI-n szeretnék majd ilyet tanulni esetleg van valakinek tapasztalata h milyen ez a suli????és a szakma általában???
2010. ápr. 15. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
elképzelésem sincs, de azért az árulkodó ha épp ma a Kossuth Rádióban szólaltattak meg egy idegenforgalmi szakmenedzsert, és elmondta, hogy egyáltalán nem lel munkát.
2010. ápr. 15. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:

ma 21:03

Igen ez van a jogászokkal is. Vagyis hallottam már ilyet is a Kossuthon, és nem alaptalanul.

Nem kellenek már annyira a humán tárgyasok...

2010. ápr. 15. 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az idegenforgalmi szakmenedzser pont hogy nem humán, de nem lényeg. Bár valóban, nagyon telített. Ma az idegenforgalom és a vendéglátás területén sokkal több diplomás ember dolgozik, mint amennyi szükséges lenne (és a frissen végzettek száma ugye egyre jobban növekszik), viszont a szakmunkásokból (szakács, pincér, cukrász stb) hiány van.

Tudom, hogy az ifoszakmenedzser nem diploma, csak felsőfokú szakképzés, okjs bizonyítványt ad, de az előbb leírtak erre is vonatkoznak. Ha használhatóbb papírt akarsz, akkor gyere a BGF-re FSZ képzésre, ott is van ugyanez a szakma. Bár még a BGF neve sem biztosíték arra, hogy munkát is kapsz vele.

2010. ápr. 15. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:
79%
Szia. Most vagyok végzős idegenforgalmi szakmenedzser szakon, Kodolányin. Előképzettség nem kell hozzá, csak érettségi. Jó ha van nyelvismereted. Véleményem szerint ezzel a felsőfokú szakképesítéssel nem fogok tudni elhelyezkedni - max. protekció -! De egy első szakmának nem rossz, ha gondolkodsz olyanon, hogy tovább mész főiskolára, egyetemre. Akkor ezért plusz pontot kapsz.
2010. ápr. 15. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Recepciós nem? Bár ahhoz is nyelvismeret kell inkább.
2010. ápr. 16. 15:10
 6/6 A kérdező kommentje:
22:15-nek: nem szeretnék egyetemre meg fősulira menni, ezért gondoltam vmi 2 év alatt kitanulható szakmára.
2010. ápr. 21. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!