Hol tanulhatnék tovább matematikával?
Matek + fizika, kémia --> mérnök
Matek + nyelvek --> gazdaság, menedzsment, pénzügy
Matek --> matematikus, kutató, tanár
Szerintem mindkét irányban nagyon jó lehetőségek vannak, ha érdekel a szakterületen. Én kéttannyelvű gimiben vagyok matek fakton, gazdasági irányban szeretnék továbbtanulni :)
mérnökinformatika, programtervező informatika, esetleg vegyészmérnök.
A matematikán, az alkalmazott matematika is jó lehet neked, újabban elég nagy hiány van a oktati minőség tekintetében, ha egyetemi tanári pálya érdekel, akkor elképzelhető, hogy ezt az utat érdemes végigjárni.
egyébként ne érts félre minket, hogy informatikát ajánlunk, a matematika legmagasabb szintjein már a programozást is meglehet érteni. (van ismerősöm aki matematikusként informatika területen dolgozik és hasznát veszi a képességeinek)
Az informatikában nagyon nagy kereseti lehetőség van.
ami még a matek érdeklődéssel lehetséges az alkalmazott közgazdaságtan és a pénzügy matematika elemző (itt nem csak alapozó gazdasági matematika van, hanem az analízistől kezdve amit csak akarsz) természetesen a többi gazdasági szaknál sem hátrány ha kiváló vagy ezen a területen. Sok lehetőséged van, érdemes átgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!