Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miskolci egyetem anyagtudomány...

Pokiloki kérdése:

Miskolci egyetem anyagtudományi kar?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem segíteni vagy inkább tanácsot adni?

A miskolci egyetemre akarok jelentkezni anyagmérnöknek. Az lenne a kérdésem , hogy sokat kell tanulni? nagyon nehéz? Menyi órátok van egy félévben átlagosan. Milyen a koli stb. Én 21 vagyok , kicsit félek hogy nem fegok tudni visszailleszkedni abba a munkatempóba ami az egyetemen van , mert már 3 éve dolgozok. Persze a szorgalom megvan , de azt mindenki tudja hogy nem elég minden esetben. Mit tudtok ajánlani mit nézzek át nagyon mielőtt belevégok? Matek ,fizika , kémia , infó ... (és ezekből mit)? Éelőre isköszi a válaszolókak :)

#éklánk
2016. júl. 9. 16:04
 1/4 Vodafonelive ***** válasza:
2016. júl. 10. 11:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem , azt a egyik evfolyamtársam küldte el mert ő os odajárt csak itt egy közös fiokot nyitottunk a kolitársakkal. Végül kiderült h fele se igaz annak amit mond azért kérdezek egy független félt.
2016. júl. 10. 16:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, nem könnyű suli, a legtöbben puskázva tudják elvégezni.

Érdemes átnézni az emelt matekot (pl. mátrixok, deriválás) , a kémiát (főleg a kilencedikest, az általános és szervetlen kémiába elég sokan belebuknak a vizsgán), illetve ha még nincs angol nyelvvizsgád, akkor azt is jó lenne a suli előtt megszerezni, mert sok évfolyamtársam a nyelvvel szívott (amikor megkérdezték tőlünk, hogy hány embernek van nyelvvizsgája 70 valamennyiből kb. 10-15-en jelentkeztünk és ezzel a mi évfolyamunk jónak számított).

Ha tanultál ábrázolót, akkor az nagy segítség lesz.

Informatika sajnos egyáltalán nincs.

Egy héten, ha van tesid meg nyelved és mindenre bejársz, akkor 35 órád van, elég sokat kell tanulni, hogy ha azt akarod, hogy menjen (pl. első félévben az ábrázolót, matekot, anyagszerkóból,anyagvizsgálatból és kémiából jegyzőkönyvek, utóbbiból laborbeugróra készülni, de ez csak novemberben lesz majd).

Szóval nem elvégezhetetlen kellő szorgalommal, de nem könnyű suli. Én abbahagytam, mert nem bírta az egészségem, de ez én vagyok.

2016. júl. 12. 21:47
 4/4 anonim válasza:
Szerintem annyira nem vészes, egy gépészmérnöki képzéshez képest határozottan gyenge, hiszen szigorlatozni se kell. Én anyagmérnökként végeztem (MSc-n is ezt a szakot választottam). Az utóbbi években rengeteget esett a színvonal, amit az oktatót laza hozzáállása csak tovább erősít. Sajnos nem ad általános mérnöki intelligenciát, nem oktatják a különféle anyagminőségeket vagy anyagválasztási adatbázisokat, a 3D tervezéshez nincs normális tantárgy. Ráadásul-mivel kicsi kar-kicsit belterjes is.
2016. aug. 20. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!